Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Christkindlmarkt: Forralt bor és sült gesztenye Bécsben

Sopronban még egy ideig várni kell az adventi vásárra, de mi nem szeretünk nélkülözni, ezért felkerestük a legnagyobbat, ami a környéken már egy hete nyitva áll - Bécsben járt a kisalfold.hu. Sült gesztenye, málnás puncs, vidámság!


Sopronban még december 12-ig kellene várni arra, hogy forralt bor és mézeskalács illatától kerüljünk karácsonyi hangulatba. Nem szeretjük négy fal közé helyezni a karácsonyvárás időszakát és különben is szeretünk közterületen italozni, ezért felkerekedtünk és meg sem álltunk a bécsi Christkindlmarktig.

Az adventi vásár a Rathausplatzon már egy hete nyitva áll, itt a hét bármely napján együtt dudorászhatjuk több száz emberrel a hangszóróból áradó Jingle bells-t. Arról nem is beszélve, hogy a szervezők ügyelnek a változatosságra, nemcsak forralt bort, de számtalan féle forró italt árusítanak az aktuális adventi bögrékbe.

Egyszer azt olvastuk valahol, hogy a melegérzet befolyásolja érzelmeinket, azaz egy bögre forró itallal a kezünkben pozitívabb hangulatba kerülünk. Szigorúan a tudomány vezérelt bennünket, mikor modelleztük és bizonyítottuk ezen állításokat. Kipróbáltunk mindenféle ízesítésű puncsokat, a legkellemesebbnek azt találtuk, amelyikbe mindenféle gyümölcsöket tesznek. Nem csalódtunk a kályhán sült krumpliban és gesztenyében sem és valóban pozitív életérzés járt át bennünket, amikor továbbálltunk a jazzt játszó, román Nightlosers koncertjére.

Nézegessen karácsonyi vásárt! Galéria

Ha ön szeretné látni az adventi naptárnak öltöztetett bécsi városházát, ne habozzon, induljon útnak! Ha van ideje, keresse fel a császári város első (belső) kerületét is, ahol szintén pazar a pompa. Utána pedig ne felejtse el velünk megosztani élményeit!

Rathausplatz

A bécsi karácsonyi, és adventi vásár a 18. század óta várja a karácsonyi bevásárlásra készülőket, jelenlegi helyén, a Rathausplatzon, a bécsi városháza előtt 1975 óta működik. Bécs karácsonyi piaca december 24-ig ad lehetőséget a karácsonyi bevásárlásra.

Eljutás: A legnagyobb bécsi karácsonyi vásár, a Rathausplatzon, a bécsi városháza előtt található. U2 metró: Rathaus megálló.

Méretében sokkal kisebb, de ugyancsak hangulatos karácsonyi vásár található a Schönbrunnál. 

Kärtnerstrasse és a Stephansplatz

Bécs egyik legelőkelőbb, nagy múltú, és igen drága bevásárlóutcája a Stephansdomnál található Kartner Strasse. A Kartnerstrassén megtapasztalható az úrias-kávézós bécsi életstílus.

Eljutás:
U1, U3 metró: Stephansplatz állomás

Graben

Graben, melynek magyar jelentése "az árok", Bécs 1. kerületének egyik leghíresebb utcája. A Stock-im-Eisen-Platznál kezdődő, és a Kohlmarktnál végződő, a Szent István Székesegyháznál lévő sétálóutca több szép, és híres épület, és szobor mellett a felsőkategóriás vásárlás színhelye is, Bécs egyik legérdekesebb bevásárlóutcája.

Olvasóink írták

 • 20. joco 2008. november 27. 06:21
  „hÁT "MEGALKOTTA " A FIDESZ - A KERESZTÉNYI(CSUHÁZO) ELVEIKNEK megfelelö -helyi "karácsonyi vásárt": kitiltotta a Mikulást a Fötérröl. Érdekes a mikulás ünnep keresztény "találmány"(st.Miklos).”
 • 19. joco 2008. november 26. 15:35
  „mézgaaladár 2008.11.26. 12:42 :érdekes egy "épületes " reagálásod van.én csak egyet kérek Tőled hogy én mint"joco" -ja és elv-társaim-hogy kerültem,/tünk olyan helyzetbe, hogy milliokat adjunk a rendezvény "megszervezésére"? tudod kedves "galadár"- mivel soha nem tagadtam le balos "beállitottságomat" hát igencsak furcsa, hogy egy városi-tudod a fidesz van hatalmon itt- rendezvényre én és balos elvtársaim adjanak pénzt.Tudod kedves akárki én csak annyit REAGÁLTAM:
  "Reméljük, hogy a MIÉNK (Sopron)kicsiben hasonloan szép lesz, tud valaki valami hirt a MIÉNKRÖL? Mikor kezdödik ? mi is lesz ott?"
  SZERINTEM LEGKÖZELEBB MÁR A TRIANONT IS RÁM FOGJÁTOK!!!”
 • 18. bobo 2008. november 26. 12:42
  „Ha valóban nem ő írta, elnézést, h. igaztalanul megvádoltam. De akkor is el lehetett volna publikálás előtt még egyszer olvasni a cikket..”
 • 17. mézgaaladár 2008. november 26. 12:42
  „Nincs jogom Kiss úr adventjét és üzleti vállalkozását firtatni, de azért azt tudni kell, hogy milliókat kapott a rendezvény megszervezésére "joco" elvtársaitól. Azt pedig elvárom, hogyha nem egy villanyszerelő szervezi a műsort, hanem a város kulturális közintézménye, akkor színvonalában, megjelenésében jobb legyen!!!”
 • 16. látó 2008. november 26. 08:44
  „Tudtommal, idén már nem a Kiss GmbH szervezi a karácsonyi vásárt, hanem a Pro-kultúra! Ebből nyilvánvalóan az következik, nekünk adófizető Soproniaknak sokkal többe fog kerülni a vásár..de ha már így lesz, akkor remélem, a színvonal is megugrik!”
 • 15. KedvesOlvasó 2008. november 26. 08:40
  „bobó az lehet hogy bravúros, de ezt pont nem ő írta”
 • 14. joco 2008. november 26. 06:35
  „ÉN EZT IRTAM:"Reméljük, hogy a MIÉNK (Sopron)kicsiben hasonloan szép lesz, tud valaki valami hirt a MIÉNKRÖL? Mikor kezdödik ? mi is lesz ott?"

  éS ERRE EZ A VÁLASZ:
  "patriot 2008.11.25. 16:12 joco!Minek mennél oda te idióta? Nem vörös csillaggal lesz díszítve a Betlehem!
  Maradjál otthon és fényezd a sarlót meg a kalapácsot a falon,hátha hoz valamit neked is a kommunista atyaúristen a Róth Manó!"


  HÁT EZ TÉNYLEG ÉPÜLETES ÉS RÁTOK- SZÉLSÖJOBBOS emberkékre- JELLEMZÖ REAGÁLÁS.”
 • 13. bobo 2008. november 25. 19:18
  „"Kipróbáltunk mindenféle ízesítésű puncsokat, a legkellemesebbnek azt találtuk, amelyikbe mindenféle gyümölcsöket tesznek." PHL stílusa egyszerűen bravúros.”
 • 12. kikelet 2008. november 25. 17:23
  „már törlődtem is időközben :)”
 • 11. Jay80 2008. november 25. 17:04
  „kikelet, ne idegeskedj. Ma Magyarországon nincs demokrácia, de szólásszabadság. Tovább nem folytatom, mert az már politikai szöveg lenne.
  patriot, nálad a pont. :)”
 • 10. patriot 2008. november 25. 16:12
  „joco!
  Minek mennél oda te idióta? Nem vörös csillaggal lesz díszítve a Betlehem!
  Maradjál otthon és fényezd a sarlót meg a kalapácsot a falon,hátha hoz valamit neked is a kommunista atyaúristen a Róth Manó!
  Te hős anti-fos-iszta!”
 • 9. joco 2008. november 25. 15:18
  „Reméljük, hogy a MIÉNK (Sopron)kicsiben hasonloan szép lesz, tud valaki valami hiort a MIÉNKRÖL? Mikor kezdödik ? mi is lesz ott?”
 • 8. ERKDP 2008. november 25. 14:37
  „KedvesOlvasó!
  Nagy tévedés, az 1996-os német nyelvreform óta csak részben szűnt meg a scharfes S! Megszűnt ott, ahol hosszú -sz-t kell ejteni (dass), maradt ott, ahol rövidet, és az azt megelőző mély magánhangzót kell nyújtani (Straße). Tájékozodj!
  ERKDP”
 • 7. KedvesOlvasó 2008. november 25. 13:46
  „ERKDP!
  Az 1996-os német "nyelvreform" óta nincs sárfesz esz!”
 • 6. ERKDP 2008. november 25. 13:23
  „Nem csak azt kellene javítani, hanem a többi ordas hibát is, beleértve az igénytelen fogalmazást... bár kétségtelenül szép nyelvújítási törekvés az "eljutás" és a "karácsonyi piac", ha pedig harmadszorra is szerepelne a cikkben a Kärntner Straße neve, talán sikerülne végre helyesen is leírni. Ezek ugyan apróságok, de hát ez mégis csak egy újság online kiadása, ahol az ilyesmire illene odafigyelni!”
 • 5. kikelet 2008. november 25. 12:53
  „esetleg ezt is”
 • 4. kikelet 2008. november 25. 12:53
  „ezt is”
 • 3. kikelet 2008. november 25. 12:53
  „töröljed csak nyugodtan”
 • 2. vcziraki 2008. november 25. 10:49
  „Köszönjük építő hozzászólását, már javítottuk is az ordas bakit.”
 • 1. SAmu 2008. november 25. 10:43
  „Azonnal indulok, "sült geszetnye" még nem ismert előttem....”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A GySEV nem kap lelépési díjat?

A MÁV Cargo privatizációs pályázatán induló Rail Cargo Austria (RCA) AG abban az esetben is tartja… Tovább olvasom