Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Cél a vidéki települések fejlesztése

Alpokalja–Ikvamente - Az Alpokalja–Ikvamente LEADER Egyesület a pályázati lehetőségekről tájékoztató fórum szervez ma 17 órakor Lövőn, az önkormányzat emeleti nagytermében.

A LEADER Egyesület munkaszervezete – a LEADER Iroda – segíti, koordinálja és első körben ellenőrzi, pontozza a minisztérium által kiírt, az EMVA III. tengelyéből finanszírozott vidékfejlesztési pályázatokat. Pályázni lehet falumegújításra, vidéki örökség megőrzésére, mikrovállalkozások fejlesztésére és turisztikai célokra. Fontos információ a pályázóknak, hogy a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiához (HVS) való illeszkedés lényeges szempont a támogatási kérelmek bírálatakor, ezért a kérelmek kidolgozásakor a pályázók mindenképpen egyeztessenek a LEADER Iroda munkatársaival. A pályázati összeghatároknak szintén illeszkedni kell a HVS-hez, hiszen a térségben viszonylag kis keretösszegekkel rendelkeznek. Az EMVA III. tengelyes pályázatainál ugyanis térségi kereteket határoztak meg, ami ebben a térségben a meghirdetésre került négy intézkedésre 2015-ig összesen megközelítőleg 860 millió forint. Ennek tudatában a LEADER Egyesület elnöksége határozatban rögzítette a minimum-maximum összeghatárokat. Minimum támogatási összeg minden támogatási kérelemnél 1 millió, a maximum támogatási összeg falumegújítás jogcímnél 13 millió forint. Vidéki örökség megőrzésénél 12 millió, turisztikánál 8 millió, a mikrovállalkozások fejlesztésénél 10 millió forint.

A jelenlegi pályázati kiírás 2009 májusában újra megjelenik és évente kétszer lehet majd támogatási kérelmeket benyújtani. A munkaszervezet a támogatási kérelmekkel kapcsolatos tudnivalókról képzéseket szervez önkormányzatok és vállalkozások részére egyaránt. További információk a www.alpokalja-ikvamente.hu honlapon találhatók. További információ kérhető az info@alpokalja-ikvamente.hu e-mail címen, illetve a munkaszervezet további elérhetőségeit is megtalálják a szervezet honlapján de telefonon is szívesen adnak tájékoztatást.

Átadóünnepség

Az Alpokalja–Ikvamente LEADER Egyesülethez tartozó 39 település vezetői Fertőszentmiklóson, 2008. november 14-én 10 órakor kezdődő átadó- és irodaavató ünnepségen vehetik át a LEADER-közösséghez való tartozást jelképező falutáblákat Kövecses Jánostól, a vidékfejlesztési hálózat nyugat-dunántúli regionális igazgatójától és dr. Neupor Zsolttól, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium képzési központjának kommunikációs igazgatójától.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult a petőházi óvoda

Petőháza - Petőházán ma adják át a felújított óvodát. A beruházás 38 millió forintba került. Tovább olvasom