Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Carmina Burana közösen

Mintegy nyolcvan zenész, harminc gyermek és közel száz felnőtt kórustag szólaltatja meg a hét végén Orff Carmina Burana című művét a Fertőrákosi Barlangszínházban. Az előadás soproni és bécsi együttesek összefogásával, a Phare CBC támogatásával valósul meg.
Több mint kétszáz énekes és zenész áll majd a Fertőrákosi Barlangszínház színpadán a szombati és vasárnapi előadáson. A hatalmas produkció példa nélküli, előzményei pedig már évekre nyúlnak vissza.
– 2002 áprilisában jutott tudomásunkra az a pályázat, ami határon átnyúló kulturális rendezvényt is támogatott. A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar úgy gondolta, esélyes lehet a támogatásra, ha a bécsi partneregyüttessel közösen pályázik – eleveníti fel a kezdeteket Pécsváradi Péter, a zenekar titkára. Az ötlettel egyet is értett a Wiener Tonkunstvereinigung zenekara, mindössze azt kérték, szerepelhessen kórusuk is. A soproni szimfonikusoknak ez nem volt ellenükre, sőt, meghívták a produkcióba a Soproni Liszt Ferenc Pedagógus Kórust is. Az összefogó muzsikusok választása ezután Orff Carmina Buranájára esett, s ezzel a soproni zenészek egy régi álma teljesül: nagyzenekari művet adhatnak elő.

A határon átnyúló összefogást a Phare CBC Magyarország–Ausztria Kisprojekt Alap 47 ezer euróval támogatta. Az együttesek ebből fedezték többek között a hónapokig tartó próbákra az utazásokat, ebből biztosítják a technikai eszközöket és így lett új fellépőruhája az idén 175 éves Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekarnak.

A bécsi és soproni zenészek együttműködését nagy érdeklődéssel kísérik a régió zenebarátai. Rájuk gondoltak a szervezők, amikor úgy döntöttek, a Phare által támogatott egyszeri ingyenes előadás után – amelyre elsősorban iskolákat, közhasznú szervezeteket hívtak meg – másnap is fellépnek a Barlangszínház színpadán, s erre a koncertre már bárki válthat jegyet.

Az előadás időpontja

A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar, a Soproni Liszt Ferenc Pedagógus Kórus, a Wiener Tonkunstvereinigung Ének- és Zenekara, Langelman Mónika, Mezei Tibor, Korpás Ferenc és Moldvay József énekművészek május 29–30-án, szombaton és vasárnap este nyolc órakor szólaltatják meg Carl Orff világhírű művét, a Carmina Buranát a Barlangszínházban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsúfoltak a helyi buszjáratok

Zsúfolásig telnek a soproni buszjáratok reggel és kora délután. A problémát az jelenti leginkább,… Tovább olvasom