Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Buszmegállóban verte meg a zsarolt kislányt

Orvosi látleletvétellel kezdte születésnapját csütörtökön Horváth Vivien fertőrákosi ötödik osztályos tanuló : előző nap bántalmazta őt a buszmegállóban a három évvel idősebb társa.

– Azt mondta nekem a 14 éves, jó erőben lévő lány, ha nem viszek neki ötezer forintot, megver, s ha ezt elmondom a szüleimnek, agyonüt – kezdte történetét Vivien. – Nem vittem neki pénzt, erre pár napra rá elvette a buszbérletemet, s megfenyegetett, bedobja a patakba. Aztán levette a kabátomat, a sáros földre dobta, és biciklivel átment rajta.

A legutóbbi találkozásuk már tettlegességbe torkollott. Az erőszakos lány Vivient nem engedte felszállni a buszra, eléállt, majd dühösen nekilökte a buszmegálló szemétgyűjtőjének. Úgy, hogy az orvosi látlelet szerint zúzódás keletkezett a kislány keresztcsontja környékén. A támadó Vivien fejét a hóba szorította, később a házfalhoz lökdöste, kézzel is ütötte.

– Nagyon elegem van a lány viselkedéséből – mondta Vivien. – Rossz érzéssel megyek iskolába, nem tudom, mikor fog megint nekem jönni.

– Ha ez így folytatódik, nem látunk más megoldást, Vivient másik iskolába íratjuk – tette hozzá az édesanyja.

– Tudunk az esetről, noha az nem az iskolában történt. Egyértelmű a szülői felelősség – hangsúlyozta Horváthné Bóka Zsuzsanna iskolaigazgató. – A támadó kislányt ettől függetlenül kérdőre vontuk tettéért. Az ő verziója szerint Viviennel hógolyóztak, eközben Vivien elcsúszott.

A bántalmazott Horváth Vivient az édesanyja vigasztalta. Gondolkodnak azon, soproni iskolába íratják őt. Fotó: Magasi
A bántalmazott Horváth Vivient az édesanyja vigasztalta. Gondolkodnak azon, soproni iskolába íratják őt. Fotó: Magasi

Az agresszív kislány édesapja – mint mondta – nem is tudott arról, hogy gyermeke ilyeneket művel. – Ha előbb szólnak nekem, már korábban elrendeztem volna a lányommal, hogy soha többet ne merjen bajt csinálni – zárta az apa.

– Mindig jelen volt és jelen lesz a kortársközösségekben a zaklatás és kipécézés – magyarázta érdeklődésünkre Egedi Cecília gyermekpszichológus. – Sokszor jópofaságnak gondolják a gyerekek, amit tesznek, mert nem érzik még a határt a csipkelődés és a megalázás között, ezt is tanulniuk kell. A tapasztalat szerint minden ötödik gyerek részese ma a kipécézésnek, úgy, mint áldozat vagy mint elkövető. A támadó sok esetben helyet, tekintélyt keres magának a közösségben, önértékeléséhez sajnos erre van szüksége. Súlyosabb önértékelési zavaroknál és agressziókezelési problémáknál már a nyílt erőszak jelenik meg. Ilyenkor a támadó beszédkészsége, szókincse fejletlenebb, empátiakészsége hiányzik vagy csekélyebb. Indulatait csak átélni képes, az ˝akció˝ nyugtatja meg, nem képes hasznos dologban levezetni a feszültségét. Ez egyértelműen a hibás családi nevelés következménye, hiszen otthon kell megtanulni, hogyan kezeljük indulatainkat, konfliktusainkat. Elsősorban a szülőnek kell terelni a gyermek érdeklődését az értékek felé. A figyelemben, nevelésben magára hagyott gyermek intenzívebben van jelen a kortársközösségben és minden haragját, indulatát is ott éli ki. Zavart személyiségfejlődés, teljes elhanyagolás esetén a bosszú, az unalom is elvezethet az agresszióhoz. 

Olvasóink írták

88 hozzászólás
 • 88. skh 2010. január 12. 15:37
  „egy roma gyerek viselkedése miatt nem kell az összes romát lenézni!!!!!!!!!!! olvastam egy olyan hozzászolást hogy a fehér magyarországon a kissebség ,ez nagy marhaság a paraszt gyerek is megcsinálja ugyan ezt csak nem verik nagy dobra a média.én rákoson lakom ismerem a kislányt ,igaz inkább felnöt mint kislány ,egy éve ugyan igy zaklatott valakit azota sopronba jár a gyerek iskolába egy évig kezelték depreszióval mert teljesen kivolt idegileg durváb dolgok is voltak mint most,az iskola még ött védelmezte az ilyeneket el kellene tanácsolni kisegitö iskolába a magatartása miatt ,nem lesz vége soha a legnagyobb hibás az anya nem tudta megnevelni pedig elég jo családi körülmények vannak sokan megirigyelnék,énanyit kérek hogy ne vegye mindenki egy kaptafára a csigányokat ,ezen a környéken a legjobbak mi ne szoljunk egy szót se rájuk vannak ennél durváb dolgok is,a bántalmazott kislányról meg csak anyit az apja neki is cigány a nagyapja régen rákoson cigány vajda volt ,akkor miröl beszélünk ,most az anya megtalálta mikor szerepelni kell vele nem is itt lakik hanem köhidán jol meg kellene vizsgálni itt a dolgokat!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 87. czindi 2010. január 12. 12:11
  „kivételesen igazat kell adnom adlerzs...nak. a ROMA szó egyértelműen rasszista, ezért nem is használom. ( a roma ugyanis cigány nyelven - és most ne akadjon ki senki, hogy olyan nincs, mert van ugy-e lovári-nyelv, meg ...stb - EMBER-t jelent. mármost ha ők az emberek, akkor mi - akik nem cigányok vagyunk - mik vagyunk? tehát a roma szó egyértelműen rasszista, csak az ellenkező irányból.”
 • 86. Mankapunka 2010. január 11. 15:53
  „Nem bírják az igazságot,ilyen az egész ország!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Mkor szegény Szabi videóját felrakták a biciklis sztoriba,és nem néztek utána,na az már picit durva volt.”
 • 85. adlerzsigabá 2010. január 11. 13:26
  „Mankapunka
  Nem egészen világos számomra, hogy miről van szó!”
 • 84. Mankapunka 2010. január 11. 12:46
  „moderálva off”
 • 83. adlerzsigabá 2010. január 11. 10:05
  „A Kisalföld a CSALÁD napilapja! (Hadd olvasson, hadd kérdezzen az a kis aranyos gyerek...)

  "A tanár néni kérdezi a gyerektől, hogy mit nem szabad a szájba venni?
  - Hát radírt! - mondja Jancsika.
  - A ceruzát - mondja Gézuka.
  - Az égő villanykörtét - mondja Pistike.
  - Hát ezt miből gondolod?
  - Úgy, tanár néni, hogy anyukám azt mondta apukámnak az este, hogy kapcsolja le a villanyt,különbne nem kapja be."

  Forrás: Vasárnapi Kisalföld 2010. január 10.”
 • 82. adlerzsigabá 2010. január 11. 09:57
  „Moderátor
  Nem írtam le sem a cigány, sem a roma szót. Az egyetlen szót, amely durvának minősíthető, azt kipontoztam. Emlékeztetem, hogy a Vasárnapi Kisalföldben ennél sokkal durvább "viccek" jelennek meg, mint amit én az eszkimókról írtam. Különben abban meg cigányviccek is vannak.”
 • 81. moderator 2010. január 11. 09:40
  „Nem a cigány szót moderálom, hanem a helyette használt sértő jelzőket.”
 • 80. Fannianyu 2010. január 11. 07:47
  „Shaki: Én nem hittem el de azért örülök,hogy kiderült, más irogat a kislány nevében .Mert ha igazlettvolna ezek után, hogyan pártolná őt tovább valaki még egy kicsit is. Aki a nevébenirogat : elhiszem.hogy ismeri a lányt is és Gizi10-et is.De olvassa el Gizi10 írását ha kell többször hogy megértse,mert nem a sértettet bántja. Köszi!!!!”
 • 79. Georg 2010. január 10. 22:56
  „Sőőőőőőőőőőőt emelted a szinvonalat;-)
  Hányszor van ugyanaz a vicc a hétköznapi Kisalföldben és Eszesmesterben!...........magyarán kétszer adják el ugyanazt!!! Kiváncsi lennék mit szólna ehhez fogyasztóvédelem?! Minden esetre ETIKÁTLAN!!”
 • 78. adlerzsigabá 2010. január 10. 22:34
  „Nem kellene moderálni, mert a Vasárnapi Kisalföld színvonalának pontosan megfelelő "viccet" írtam ide!”
 • 77. adlerzsigabá 2010. január 10. 22:32
  „moderálva”
 • 76. adlerzsigabá 2010. január 10. 22:21
  „mitzekatze!
  Miért az igazgatónőt támadja? Tudja Ön, hogy - köszönhetően a Magyar Bálint-féle liberális oktatásrendszernek - mennyi joga, beleszólása van egy ilyen dologba egy pedagógusnak? SZINTE SEMMI! Még a nézéséért feljelentik, főként ez az agresszív "népcsoport." Vagy csak simán üvöltöznek vele vagy éppen megverik.Az az igazság, hogy félünk szólni, mert bennünket is megvernek, megrugdosnak. A rendőrség meg........”
 • 75. csajszi11 2010. január 10. 22:00
  „na jo nem én vagyok de ismerem a bántalmazott csajt és a bántalmazót is és az o nevében beszélek xd xd xd”
 • 74. csajszi11 2010. január 10. 21:57
  „de én vagyok az hidd el és én ismerem gizi 10 et személyesen ot is a nagyanya nevelte 13 éves korodik”
 • 73. Mankapunka 2010. január 10. 21:53
  „25. popeye. 2010.01.08. 14:17

  nekem videom van rola : http://videa.hu/videok/jarmuvek/kigyuladt-egy-busz-auto-baleset-jg2jJxFnsJMuoArb kigyuladt egy busz Komoly helyesírás”
 • 72. Mankapunka 2010. január 10. 21:50
  „Box apám box!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4”
 • 71. Shaki 2010. január 10. 20:45
  „Dehogyis írta a bántalmazott kislány, nem hiszem el, hogy elhittétek!!!:))))
  Fannianyu, te is elhitted? Na ne....!”
 • 70. Fannianyu 2010. január 10. 19:36
  „Kedves Vivien!
  Nem tudom milyen jogon hülye picsázod le Gizi10-et, ugyanis az én véleményem szerint semmi rosszat nem írt rólatok, csupán a véleményét írta le a gyerekneveléssel kapcsolatban.
  <moderálva>
  Üdv: Fannianyu”
 • 69. phanelproly 2010. január 10. 19:24
  „Ezeket a szép hozzászólásokat tényleg a bántalmazott kislány írta ?”
88 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hruby: Vége a szemét luxus utazásának

- A soproni teljes városvezetés ünnepeltette magát a napokban a Harkai úti hulladéklerakó átadásán.… Tovább olvasom