Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Burgenlandi fesztiválcsalogató

Szabadtéri opera- és operett-előadások, zenei és gyermekprogramok a szomszédban.

Operett-előadások a Fertőn, opera Szentmargitbányán, lenyűgöző várak és kastélyok – az utóbbi tíz évben Burgenland igazán vonzó fesztiválrégióvá fejlődött. Idén is változatos rendezvénysorozattal csábítja a látogatókat.

A St. Margarethen-i Opera Ünnepi Játékok idén ünnepli 10. évfordulóját. A szezon előadása Verdi Nabuccója lesz. Ezenkívül a Varázsfuvola gyermekopera felújított előadása is látható lesz. Az opera-előadásokról információ a www.ofs.at internetes címen kérhető.

Az egyedülálló Fertő Tavi Ünnepi Játékok Európa egyik legszebb szabadtéri színpadán kerülnek megrendezésre – immár ötven éve. A mörbischi (Fertőmeggyes) programokban szerepel idén Johann Strauss: Bécsi vér című operettje is. További információ: www.seefestspiele-moerbisch.at.

A Nemzetközi Haydn-napokat szerveznek az eisenstadti Esterházy-kastélyban (www.haydnfestival.at), a gyermekműsorokat Fraknó várában (www.forchtenstein.at) és zenei fesztivált Wiesenben (www.wiesen.at). Ősszel a második Liszt-fesztivál csábítja a klasszikus zenét kedvelőket Doborjánba (Raiding) (www.franz-liszt.at). Ezenkívül még számos állandó kiállítás a várakban, élménymúzeum és sok más színes kulturális program es fesztivál várja a látogatókat. Aktuális információk magyarul is olvashatók a www.burgenland.info-n.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kismarton: 60 millió eurós kastélyfelújítás

Burgenland tartomány, Kismarton (Eisenstadt) és az Esterházy Betriebe közös alapítványt hozott létre a kismartoni Esterházy-kastély felújítására. A munkálatok mintegy hatvanmillió euróból (közel 15 milliárd forintból) valósulnak meg. Tovább olvasom