Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Burgenland választ - Kampánytéma lett a magyar munkavállaló - fotó

Az ingázó magyar munkavállalóknak sem mindegy, hogy ki nyeri a burgenlandi tartományi választást.
  
Május 31-én Burgenlandban tartományi választást tartanak.

A kisalfold.hu néhány Sopron környéki, határ menti településre látogatott el.

A kérdés: legyőzőre talál-e a 2000. óta hivatalban lévő Hans Niessl (SPÖ).
A szociáldemkorata párti politikus kampányában szinte már megvédte, megvédi a magyar munkavállalókat.

Mint azt többször hangoztatta, szükség van rájuk, mert ők olyan munkát végeznek, főleg a mezőgazdaságban, építőiparban, amelyet az ausztriaiak nem vállalnának el. 

Inkább munkanélküli segélyen maradnak. S ezzel kellene foglalkozni.

Niessl azonban nem volt mindig ilyen visszafogott. Arról többször beszámoltunk már például, hogy visszaállítaná az ellenőrzést a magyar-osztrák határon.

Hans Nissel legyőzőre talál? Egy palkát Füles (Nikitsch) közelében
Hans Niessl legyőzőre talál? Egy plakát Füles (Nikitsch) közelében, egy magyar rendszámú autó mellett


A falvakban, az utak mentén már mindenütt kint vannak plakátok. Az hirdetőtáblákról pedig politikusok, azok programjai tekinteknek le ránk.

Van, aki munkahelyeket teremtene Burgenlandban, míg mások szerint a munkanélküliséget kell felszámolni. S a módszerben, a megvalósításban már lehet lényegi különbség.

Abban viszont egyetértenek: Burgelandért, egy jobb tartományért közösen kell dolgozni. A középpontban a gyerek, a család áll.

A megkérdezett helyiek pártállásuk szerint várják a győzelmet. A pirosak, (SPÖ) Nissel elsőségére számítanak. A feketék (ÖVP - Néppárt) abban bíznak, hogy jelöltjük, Franz Steindl lesz az új tartományi főnök.

Ők kettőjük a legesélyesebbek, a zöldpárti Regina Petriket a harmadik-negyedik helyre várják. A dobogós helyért nagy küzdelem lehet közte és a szabadságpárti (FPÖ) Johann Tschürtz között. A politikus azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Féltoronynál (Halbturn) jelképesen lezárta a határt.

A te Burgenlandod - hirdetik a zöldek Sopronkeresztúr (Deuteschkreuz) előtt is.
A te Burgenlandod - hirdetik a zöldek Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) előtt is.


Legutóbb pedig arról adtunk hírt, hogy a külföldi munkavállalókat korlátozó kampányfelhívását egy óriásplakátra egy magyar ragasztotta fel. Ez a választás sem múlhat el tehát úgy, hogy ne vették volna elő a magyarkártyát.

Ez pedig a sok, az Ausztriában érvényes letelepedési engedéllyel élő magyarban visszatetszést kelt. Ahogy egyikük fogalmazott: " ki vannak akadva emiatt".

Találkoztunk olyan burgenlandiakkal, akik elmondták: őket nem érdekli a politika, a prospektusokat sem olvasták el. Nem is szavaznak majd.

Az indulók között szerepel még Thomas Graf (CPOE - Kereszténydemokrata párt), Christian Schreiter (NEO - liberális), illetve Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) polgármestere, Manfred Kölly (Liste Burgenland) is.

A május 31-i választáson 250 ezer burgenlandi polgár adhatja le szavazatát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érj haza biztonságban - Fény- és félsorompót telepít a GYSEV

Újabb, 2 milliárd 325 millió forint összköltségű, célzottan a közlekedésbiztonságot javító… Tovább olvasom