Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Bűnüldözés az egyetemen

Sopron - Bűnmegelőzési szabadegyetemet tartanak Sopronban a pedagógiai karon. Az április 22-én kezdődő program bárki számára látogatható és ingyenes. A résztvevők a vagyon elleni támadások megelőzéséről hallhatnak érdekes előadásokat.
– Néhány évvel ezelőtt a Belügyminisztérium kezdeményezésére alakultak országszerte regionális képzési központok, mert a rendőrök azt gondolták, szélesebb körűvé kellene tenni a lakosság tájékoztatását, hogy még hatékonyabb legyen a harc a bűnözőkkel szemben – mesélte dr. Teleki Béla főiskolai tanár, a soproni program szervezője, egyik előadója. – A mi régiónkban a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara a bázis, évente két alkalommal tartunk képzést a minisztériummal, a megyei rendőrkapitánysággal, a várossal karöltve. A tavaszi előadás-sorozat április 22–23-án, illetve 28–29-én lesz, amire még 21-én 12 óráig lehet jelentkezni. A program ingyenes és nyitott, bárki számára látogatható. A jelentkezési lap az egyetem honlapjáról letölthető. (http://bpk.nyme.hu)


A programról

A rendezvényen a résztvevők többek között előadást hallhatnak a kiemelt vagyon elleni bűncselekményekről, azok jellemzőiről. Egy bűnmegelőzési szakértő a vagyon elleni támadásokat meghiúsító módszerekről beszél, de szó lesz az elkövetők és a kiemelten veszélyeztetett áldozatok jellemzőiről is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tudok-siker

Sopron» A 2008/2009. tanévben tizenegyedik alkalommal rendezték meg a kutató diákok Középiskolai… Tovább olvasom