Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Büntetőfeljelentések Sopron nevében

Elindult a lavina Fodor Tamás polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóját követően.

Elindult a lavina Fodor Tamás polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóját követően. Tegnap a város képviseletében eljáró dr. Futó Barnabás az István bíró utcai, a Rét utcai, valamint a volt hulladéklerakó területéből értékesített terület ügyében a Soproni Rendőrkapitányságon, míg a mélygarázs és a Lövér körúti apartmanház megvásárlása miatt a megyei rendőr-főkapitányságon tett feljelentést.

– Különböző értékű ügyekről van szó, ezért tettem – ismeretlen személy(ek) ellen – két feljelentést, hiszen az ötvenmillió forintot meghaladó büntetőfeljelentés következményeként csak a megyei rendőr-főkapitányság indíthat nyomozást – mondta dr. Futó Barnabás.

Az ügyvéd arra a kérdésre, hogy a kiválasztott ügyekben körültekintően jártak-e el, azt válaszolta: igen, hiszen az ingatlanbecsléseket bejegyzett igazságügyi ingatlanszakértő végezte, akiben maximálisan megbízik.– A legnagyobb falat kétségkívül a mélygarázs – folytatta az ügyvéd. – Ebben az esetben több megoldás is lehetséges, legalábbis, ami a sorsát illeti. Abban az esetben, ha az eljáróbíróság semmisnek mondja a szerződéseket, akkor újak köthetők, visszaállítható az eredeti állapot, de az is elképzelhető, hogy más építi meg a mélygarázst, nyilván más feltételekkel. Hogy melyik variációv alósul meg, azt az önkormányzat dönti el. Egyébként is, én csak a büntetőfeljelentéseket tettem meg.

– A soproni rendőrkapitányságra – mint azt Farkas Gábor kapitánytól megtudtuk – tegnap megérkezett az ügyvéd feljelentése, a megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályára viszont még nem – tájékoztatott Samu László. Az osztályvezető azonban már tudott a tervezett feljelentésről és elmondta, tekintettel arra, hogy a Sopronban tett feljelentés összértéke meghaladja az ötvenmillió forintot, az ügy átkerül a megyei főkapitányságra. A városháza sajtófelelősétől szerettük volna megtudni, hogy bírósági szálon is elindította-e a városvezetés – vagy az általa megbízott ügyvédi iroda – a szerződések megsemmisítését célzó peres eljárásokat, de érdemi választ nem kaptunk, csupán az alábbi rövid megjegyzést: „A polgármesteri hivatal az ügyekben a továbbiakban nem kíván nyilatkozni, mivel azok már hivatalosan is nyomozati szakaszban vannak."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perel a soproni városvezetés

Több százmilliós vagyonvesztés okozása, hűtlen kezelés és csalás gyanúja miatt kezdeményez polgári peres és büntetőeljárást a soproni városvezetés ismeretlen tettesek ellen. Nevek nem ismertek, annyi bizonyos, hogy a felelősöket az előző városvezetők között keresik, ők azonban határozottan cáfolják a vádakat. Tovább olvasom