Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Büntetés a macskaszeretetért

Fertőd egyik tízlakásos tömbházában hiába sújtották pénzbüntetésekkel a sok macskát tartó asszonyt, a helyzet mit sem változott. A lakók megoldást sürgetnek a problémára.
Fertődön, az egyik tízlakásos tömbházban öt éve borzolja a kedélyeket az egyik lakó macskaszeretete.

Szabadon kószálnak az udvaron

A lakók állítják: az idők folyamán volt úgy, hogy egyszerre húsz cicának is otthont adott a nyugdíjas nő, aki reggelente a szabadba ereszti az állatokat, este pedig lakásába tereli azokat. Így a földszinti ajtók előtt és az udvaron rendre sokasodnak a macsakürülékek. A házban lakó csöppségeket a szanaszét heverő „halmok" miatt állandóan szemmel kell tartani. A melegebb napokon pedig elviselhetetlen az a tömény bűz, amely az állatokat tartó lakásából árad. A macskák az autókat is összekarmolják. A lakók panaszukkal többször is a polgármesteri hivatalhoz fordultak.

Szekrényben, ágyon, paplan alatt

Az állattartó hölgy macskaszagtól meglehetősen áthatott lakásában – legalábbis abban a szobában, ahová bevezetett bennünket – három–négy macska kószált; egyikük épp a szekrényből mászott elő. (Kifele menet aztán még újabb cicák is előkerültek.) Az ágyon, a paplan alatt is élénk volt a mozgás, ott három, alig néhány hetes kismacska játszadozott. – Mindig szerettem az állatokat, de az nem igaz, hogy egyszerre húsz macskám lett volna – mondta, miközben a varrógépen lévő törülközőre rakta a kiscicákat. – Nem tehetek róla, nincs szívem a hidegben otthagyni a nejlontasakban kitett macskát. Aztán volt, amelyiket úgy vásároltam, no meg befogadtam az otthontalan kis jószágokat. De ezeket a kiscicákat még ma elaltatják. Hogy kik? Azt nem mondom meg. S hogy a lakók panaszkodnak, a gyerekek nem mehetnek ki az udvarra a sok ürülék miatt? Hát, Istenem... De mivel békességet szerető ember vagyok, elhatároztam, felszámolom a macskákat. Legfeljebb egyet megtartok.

Más megoldáson kell gondolkodni

A macskatartó asszonyra a polgármesteri hivatalban eddig három alkalommal róttak ki pénzbüntetést az állattartás szabályainak megszegése miatt, legutóbb, múlt év végén már tízezer forintos nagyságrendben. – A nő egyszer sem fizette ki a büntetést, a végrehajtás folyamatban van – tudtuk meg Zethner Páltól, Fertőd jegyzőjétől. – Az ügyből eredően helyi rendeletmódosításra is sor került. Így például a tömbházak lakásainál – különféle feltételek megléte esetén – maximum három macska tartható. Rendeletünk szerint aki figyelmen kívül hagyja a vonatkozó előírásokat, meg is tilthatjuk számára az állattartást. Mielőtt gyepmesteri segítséget kérnénk a probléma megoldására, a közeljövőben még egy utolsó egyeztetést szeretnénk létrehozni a lakók és macskabarát asszony között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetveszélyes múzeum

Sopronban megrepedt a néprajzi gyűjteménynek otthont adó Deák téri épület földszinti födéme, s az… Tovább olvasom