Kisalföld logö

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 10°C Még több cikk.

Bujtor István szereti a Petőfit

Bujtor Istvánrendezésében bemutatták Sopronban a Kakukkfészek című színdarabot.
Az ország egyik legnépszerűbb művésze, Bujtor István (64) rendezésében – és szereplésével – mutatták be tegnap a Kakukkfészek című színdarabot a Soproni Tavaszi Napok keretében. Bujtor István Bromdent, az indián főnököt alakította.
– A budapesti Turay Ida Színtársulat igazgatója, Darvasi Ilona kért fel a Kakukkfészek színrevitelére. A premiert tavaly ősszel tartottuk, azóta az ország több színházában is játszottuk – mondta érdeklődésünkre Bujtor István. – „ Örülök, hogy ezúttal Sopronban is bemutathattuk a darabot. Különben fiatalkori emlékhez kötődik, hogy mindig nagy örömmel jövök Sopronba, hiszen életemben először itt szerepeltem igazi színházban."
– A hatvanas évek elején, amikor a pesti közgazdaság-tudományi egyetemre jártam, Sopronban rendezték meg az egyetemi színjátszók országos fesztiválját.

Mint a közgáz kultúregyüttesének oszlopos tagja, jómagam egy olyan darabban léptem színpadra, amelyben egy repülőst kellett alakítanom, az ötvenöt éves Kennedy őrnagyot, aki Nagasakira ledobta az atombombát. Produkciónk elnyerte a legjobb előadásnak járó díjat, a legjobb férfi alakítás díját pedig nekem ítélte oda a zsűri. Versmondásban is az első helyre rangsoroltak. Ennyi öröm után persze, hogy örökre megszerettem Sopront... Később több alkalommal vendégszerepeltem a Petőfi Színházban, egy show-műsorban is felléptem.

– Filmes emlék is köt a városhoz – folytatta a színész-rendező. – A Hamis a baba című filmem (amelynek írója, rendezője és főszereplője is Bujtor István volt) egyik jelenetét a soproni kaszinóban vettük el. S hogy annyi film után milyen tervek foglalkoztatnak? Nem szívesen beszélek a jövő elképzeléseiről, félek, hogy akkor szertefoszlik minden. Maradjunk annyiban, hogy három témám is forgatásra vár. Viszont a gyermekeimről szívesen beszélek, a Kisalföld amúgy is a család napilapja.

Tudom, hiszen a győri színházban rendeztem a Hippolyt, a lakáj című darabot, amellyel Sopronba is ellátogatunk majd. Balázs fiúnk hegedűművész, a Héjja Domokos karmester irányította budapesti Danubia zenekar koncertmestere; játszottak többek között II. János Pál pápa előtt is. Balázs Veszprémbe nősült, s már két unokával – Julival és Lilivel – büszkélkedhetek. Anna lányom végzett jogász, ám valószínűleg a két testvér közül ő örökölte a színművészet iránti fogékonyságot: jelenleg az ELTE-n dramaturgia szakot hallgat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telített lakáspiac

Csökken a kereslet az új építésű lakások iránt, ezen a különböző otthonteremtő hitelek sem változtatnak. Az újságok hirdetési rovatai ontják az ajánlatokat, de a vállalkozók nem adják fel, futnak a pénzük után, újabb és újabb házakat építenek. Mindenki arra számított, hogy uniós csatlakozásunk fellendítheti a külföldi keresletet, de nem így lett. Tovább olvasom