Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Bujtor (is) a Kakukkfészekben

Sopron - A Ken Kesey regénye alapján készült Kakukkfészek című Dale Wasserman-színdarabot láthatja a közönség ma esti premierként a soproni Petőfi Színházban, 19 órai kezdettel.
– A Turay Ida Színház tájelőadásaként két évvel ezelőtt, a tavaszi napok programjában már bemutattuk Sopronban a Kakukkfészket. Ezúttal Darvasi Ilona, a helyi teátrum színigazgatója kérésére bérletsorozatban állítjuk színpadra, hogy a szélesebb nagyközönség is láthassa – nyilatkozta Bujtor István rendező, akinek alakmegformálásával is találkozhatunk a színpadon. – Szép emlékek fűznek a műhöz, már a nyolcvanas években felléptem benne a Vígszínházban. Azóta is vallom, egy nagyon izgalmas, önmagán túlmutató témát dolgoz fel a szerző: egy elmegyógyintézet lakóin és vezetőin keresztül az egész társadalomról ad árnyalt képet. A demokráciáról, illetve a demokrácia nevében elkövetett disznóságokról, a fasizmusról, a hősök- és antihősökről; a barátságról, az árulásról, mégpedig úgy, hogy az ember az egyik pillanatban nevet, a másikban pedig fojtogatja a torkát a sírás. Számomra ez a legszebb, amit a színpadon produkálni lehet. A darab mondanivalója pedig többé-kevésbé minden társadalomra érvényes: nagyon veszélyes momentumokra, jelenségekre hívja fel a figyelmet. Úgy vélem, az örök érvényű eszmeiséggel rendelkező színmű lökést adhat valamennyiünknek, hogy egy kicsit jobban helyre tegyük magunkat és a körülöttünk lévő világot.

A Kakukkfészek című darabot ma este mutatják be a Petőfi Színházban.
A Kakukkfészek című darabot ma este mutatják be a Petőfi Színházban.


Akik szombaton színpadon szerepelnek

A Kakukkfészek című színdarabban – Bujtor István mellett – Nemcsák Károly, Bencze Ilona, Nagy Gábor, Benkő Péter, Bregyán Péter, Bozsó József, Győri Péter, Kiss Zoltán, Boros Zoltán, Viczián Ottó, Tébi Márta, Darvasi Cecília, Lombosi András, Beszterczey Attila, Vásári Mónika, Szabó Anikó, Juhász Lajos alakítását láthatjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállalkozók döntésközelben

Sopron - Jövő héten Brüsszelben megalakul a Vállalkozók Európai Parlamentje, amely közvetlenül vehet… Tovább olvasom