Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Búcsúzott a nagykövet

Japán magyarországi nagykövete, Teruyoshi Inagawa tisztelgő búcsúlátogatást tett Sopron polgármesterénél.
Japán magyarországi nagykövete, Teruyoshi Inagawa – aki hamarosan távozik posztjáról – tisztelgő búcsúlátogatást tett Sopron polgármesterénél, Walter Dezsőnél. A japán diplomata nagyra értékelte a nyugati határszéli város japán kapcsolatait.

– A Magyarországon eltöltött közel három év során úgy tapasztaltam, Sopron – a japán Kazunóval kötött testvérvárosi szerződés tartalommal való megtöltésével – sokat tett a magyar–japán kapcsolatok ápolásáért, a japán kultúra magyarországi megismertetéséért – nyilatkozta lapunknak Teruyoshi Inagawa, Japán magyarországi – s posztjáról hamarosan távozó – nagykövete, aki már negyedik alkalommal látogatott el a Tűztorony városába. – Ezért is érzem fontosnak, hogy mielőtt végleg elhagynám budapesti állomáshelyemet, mindezért köszönetet mondjak a soproni városvezetésnek. Remélem, a jövőben tovább erősödnek majd a kazunói szálak.

Arra a kérdésünkre, hogy a távol-keleti országban támogatnák-e a nevezetes 1989-es Páneurópai Piknik sopronpusztai helyszínén – akár a Japánból küldött cseresznyefák melletti területen – egy emlékmúzeum létrehozását, a diplomata kifejtette: lát esélyt erre, mivel 2009-ben nemcsak a Páneurópai Piknik huszadik évfordulója lesz, hanem akkor ünneplik Japán és az Osztrák–Magyar Monarchia közötti kapcsolatfelvétel 140. évfordulóját is.

A búcsúlátogatáson Walter Dezső polgármester és a japán nagykövet ajándékokat nyújtottak át egymásnak. Kölcsönösen kifejezték reményüket, hogy Kazuno és a japán vállalatok mind jobban élnek majd azokkal a gazdasági, logisztikai és kulturális lehetőségekkel, amelyet Sopron kínál a számukra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szüreti napok holnaptól

Az Iváncsics Pincészet 2003-as évjáratú kékfrankosa lett a győztese annak a borversenynek, amely Sopron 2006-os zászlósborát volt hivatva kiválasztani. Rigler Zsolt, a Bormarketing Műhely Kht. ügyvezetője és Almássy László, a Pro Kultúra Kht. idegenforgalmi igazgatója elmondta: az ötödik, jubileumi Sopron Város Kékfrankosa kitüntető címért idén 18 gazda és pincészet 24 bora versenyzett. Tovább olvasom