Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Búcsú Bánfalván

Sopronbánfalva - Vidám zenés felvonulással, gulyásfőzéssel és koszorúzással egybekötve tartja meg a Bánfalváért Baráti Kör Egyesület vasárnap a bánfalvi hagyományőrző búcsút a Hajnal téren.
Reggel zenés műsorral indult a nap, majd a kettős keresztnél koszorúzást tartottak. A délutáni programok többeket vonzottak, népszerű volt a hagyományőrzők vidám felvonulása, melyet a Juventus Koncert-fúvószenekar kísért. Este bál kezdődik, melyre mindenkit várnak.

Olvasóink írták

 • 13. Lárika 2008. szeptember 17. 22:13
  „Zssimon1, bocs, én voltam figyelmetlen. De nagyon sajnálom, mert eddig minden évben ott voltam a családomal és jól éreztük magunkat. :-)”
 • 12. Bánfalva 2008. szeptember 16. 18:44
  „6.soproni
  - Hozzászólása alapján akkor 2006-ban Varga Gyula, Csonka Tivadar, Dr.Horváth Béla képviselő urak "akartak kedveskedni" az akkori polgármesternek ?!?
  Ne keverjük bele ebbe is a politizálást, inkább örüljünk annak, hogy vannak még városrészek, egyesületek, civil szervezetek, lelkes emberek, stb., akik próbálják őrizni, ápolni a hagyományokat, nagyszüleink szokásait, amelyekből sajnos már ugyis sok kihal.
  "Ein Mensch, der seinen Grossvater nicht kennt, sinkt zum Pöbel herab und erlischt. Ein Volk, das von seiner Geschichte sich trennt, und wenn ihm Schmack auf der Stirne brennt, wird von Gott von der Tafel gewischt." /Goethe/
  /"Szabad fordításban": Egy ember, aki nagyapját nem ismeri, lesüllyed az alja néphez és feloszlik. Egy nép, amely a saját történelmétől elhatárolódik, annak ellenére, hogy az íze a homlokán ég, az Úr által letöröltetik a Föld színéről./”
 • 11. soproni 2008. szeptember 16. 15:41
  „Ha Fodor,Abdai a sok megjelenés helyett inkább a város fejlődésén gondolkodna ,nem itt állna a megállt fejlődésben a város.Tetszelegni könnyű,tenni valamit a városért a jelek szerint nem megy.”
 • 10. koszo 2008. szeptember 15. 21:37
  „A bánfalvi búcsún senki nem is politizált. A szervező megköszönte nekik, hogy támogatták a búcsút, melynek , megszervezéséhez nem lett volna elég pénzük. Így még szép, hogy meghívják őket, akkor meg oda is mehetnek. Különben is ha vannak ott fodrászok, gépkocsivezetők, eladók, tanárok, szakácsok, mérnökök, adminisztrátorok, autókereskedők és mindenféle foglalkozásúak, akkor miért éppen a politikus ne mehetne el egy közösségi eseményre, ha kedve tartja, pláne, ha hívják. Volt ott baloldali és jobboldali is, elfértek mindahányan.”
 • 9. zssimon1 2008. szeptember 15. 21:02
  „Lárikának irnám az 1-2 nap megvolt, szombati kisalföldben, és a szombaton megjelent szuperinfóban jelent meg a hír a búcsúról.A soproni rádió pedig naponta többször jelezte, hogy mi készül Bánfalván vasárnap, és mindezt nem a vasárnapi adásnapon. ;-)
  A politikusokat pedig amíg a rendezvényen nem politizálnak ne itéljük el. sajnos olyan világot élünk, ahol fel kell hívni magunkra a figyelmet, tudatni kell a mindenkori városvezetéssel, hogy mi is létezünk, és talán valami jó is kisül a ténykedésünkből, ezért érdemes minket támogatni. (anyagilag)
  2006-ban a meghívottak között volt az akkori polgármester, aki akkor sajnálatos módon visszaélt a helyzettel, és saját kampányára használta ki a lehetőséget.
  Na akkor miről beszélünk?
  Emlékszik valaki az idei búcsún megjelent Abdai úr köszöntőjére?
  Szerencsére semmi politika.
  Véleményem szerint az nem ide való, de a befolyásos politikusok igen.
  Gondolkodjunk el. Mi a kapcsolati tőke?
  Üdvözlök mindenkit”
 • 8. használati utasítás 2008. szeptember 15. 16:27
  „Használati utasítás a fórumhoz
  Nézzétek meg, hogy melyik rendezvényen nem volt jelen politikus.
  Oda akkor azt kell beírni: hogy van hogy a megválasztott politikusaink még annyi fáradságot sem vesznek, hogy eljöjjenek azokra a rendezvényekre, ahova meghívják őket.

  Nézzétek meg, hogy melyikre fogadták el a meghívást, oda meg azt kell beírni, mint soproni, Csaba Zsuzsa és mások....

  Így működik ez a fórum”
 • 7. nem értem 2008. szeptember 15. 15:57
  „nem értem mi a bajotok. Nem csak a Bánfalvira hívnak politikust, így van ez mindegyiken. Maximum nem mennek el. Remélem kedves Csaba Zsuzsa ugyanígy verte az asztalt, amikor Walter Dezső ment a bánfalvi napokra. Mert ment, nem is csak egy alkalommal...”
 • 6. soproni 2008. szeptember 15. 13:37
  „A búcsut összekeverni a politikával,elég nagy tájékozatlanságra vall.Gondolom Varga Mária akart "kedveskedni" a főnökeinek.”
 • 5. valakimás 2008. szeptember 15. 12:56
  „a politikus oda megy, ahová hívják. és azokat hívják, akiknek számítanak a részvételére.”
 • 4. Csaba Zsuzsanna 2008. szeptember 14. 22:00
  „soproni(3)

  Mit kerestek ott a politikusok???

  Bulizni akartak, nem elég nekik az önkormányzati cirkusz!

  Lárikának igaza van, előbb is feltehették volna, én pl. nem tudtam...”
 • 3. soproni 2008. szeptember 14. 20:27
  „Csak azt nem értem,hogy egy búcsú ami tudvavetőleg egyházi ünnepség mit keresnek politikusok ,miért ott osztják az észt,Fodor ,Abdai és Firtl.”
 • 2. veramama 2008. szeptember 14. 19:17
  „Szuper a bucsui buli. Köszönet a szervezőknek.”
 • 1. Lárika 2008. szeptember 14. 18:50
  „Nem lehetett volna erről előre is tudni valamit? Legalább 1-2 nappal...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább támogatják az erdőtelepítést

Sopron - Az elkövetkezendő években mintegy 130 milliárd forintot fordítanak a magánerdők… Tovább olvasom