Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Brutális bűnöző Sopronban

A terhes nőt egy székre kötözte, majd a lépcső szélére tolta: ha a nő megmozdul, a mélybe zuhan. Így várakoztak az élettárs megérkezésére. A miskolci G. Tibor és megbízója, a soproni S. Csaba bűntetteire több mint egy évig tartó nyomozás derített fényt.
A tavaly áprilisban indult nyomozásról a megyei rendőr-főkapitányságon tartott sajtótájékoztatón számolt be dr. Szabadfi Árpád főkapitány, dr. Bánhalmi Zsolt, a nyomozóosztály vezetője és a BRFK életvédelmi alosztályának vezetője, dr. Petőfi Attila.
Elmondták: a soproni S. Csaba egy bűnözőkből álló társaság vezéralakja, míg a miskolci G. Tibor egy mindenre elszánt végrehajtó, akinek az élet, a szenvedés mit sem számít.

Terhes asszonyával zsarolta a férfit

Tavaly áprilisban S. Csaba azzal bízta meg G. Tibort, hogy raboljon ki egy házat. A végrehajtó gondolkodás nélkül Sopronba utazott, majd 2-án este fegyverrel bement a Lövérekben lévő családi házba. Mivel az 5 hónapos terhes kismama a fegyveres fenyegetés hatására sem tudta átadni a követelt értékeket, a rabló pisztollyal többször megütötte, majd egy
székre kötözte. A széket az emeleti lépcső szélére állította úgy, hogy ha a nő megmozdul, akkor a mélybe zuhan. Így várakoztak az élettárs megérkezésére.
Az illető meg is érkezett, de idegességében elfelejtette a kombinációt, amit G. Tibor ellenszegülésnek értékelt, ezért rálőtt. Amikor a pisztoly felemelkedett, a férfi elhajolt, így a lövedék a kezét érte.
Másodjára már sikerült a széfet kinyitni a vérző férfinak, így a támadó 200 ezer forinttal és egy lemezkazettával távozott.
A forró nyomon beindult keresésnek köszönhetően a rablót sikerült elfogni, ám azóta is tagadja, hogy bármi köze lett volna a rabláshoz. A rendőrség azonban eljutott a megbízóig és a korábbi bűncselekményekre is fény derült.

Hétmillió forint angol fontban

Az áprilisihoz kísértetiesen hasonlító, ugyancsak Sopronban, 2000. december 11-én elkövetett fegyveres rablás során a támadó közel 7 millió forintnak megfelelő angol fontot vitt el a sértettektől, akik a
fenyegetés hatására nem tettek feljelentést. A ház asszonya ebben az esetben is babát várt, már a 9. hónapban volt, élettársát egy szeghúzó kalapáccsal verte fejbe a rabló, életveszélyes sérüléseket okozva
neki. A mai mapig nem derül ki a bűncselekmény, ha a rendőrök nem találják meg a 17 ezer fontot G. Tibor miskolci lakásán.
A rendőrök a nyomozás során egy Budapesten elkövetett fegyveres támadást is felgöngyölítettek. A megbízó ekkor is S. Csaba volt, G.-nek egy húsnagyker.-t kellett volna kirabolnia, de rossz ajtón nyitott be és rálőtt az ott lévő román férfira, aki életveszélyes sérülést szenvedett.
A főkapitányság a napokban vádemelési javaslattal adja át az ügyet a megyei főügyészségnek. Dr. Szabadfi Árpád elismerésben és jutalomban részesí- tette az ügyben nyomozó két munkatársát, Károlyi Zoltán őrnagy, kiemelt főnyomozót és Tóth István főhadnagy főnyomozót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagycenki motokrosszmánia

A közelmúltban Kiskunlacházán megtartott országos motokrosszversenyen a kategória legfiatalabb… Tovább olvasom