Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Brüsszeli források, vállalkozói esélyek

A Soproni Ipari és Innovációs Park olyan pénzügyi tanácsadó lobbicéggel vette fel a kapcsolatot, amely Brüsszelben is működtet irodát. A közvetlen képviselet kiszélesítheti a környékbeli vállalkozók üzleti lehetőségeit.
A Soproni Ipari és Innovációs Park (SIP) képviselői a napokban felkeresték azt a budapesti pénzügyi tanácsadó céget, amely Brüsszelben is működtet irodát. A lehetséges együttműködéshez a szakemberek nagy reményeket fűznek. A brüsszeli iroda közreműködésével a soproni és a környékbeli vállalkozói szféra közvetlenül nyerhet információkat az EU vissza nem térítendő támogatásairól, közbeszerzési pályázatairól. A SIP és a budapesti lobbicég között megkötendő, előkészületi fázisban lévő szerződés életbe lépésével a helyi vállalkozások lehetőségei várhatóan nagymértékben növekednének.

A brüsszeli irodát is működtető budapesti cég ügyvezető igazgatója Egerszegi Dorottya. Érdeklődésünkre elmondta: az ipari parkon keresztül a soproni és környékbeli vállalkozókat tanácsadással, az uniós pénzügyi alapok igénybevételéhez szükséges konzorciumok összeállításával segítenék. Az uniós programokba való bekapcsolódást elősegítő stratégiák kidolgozásával pedig az eredményesebb pályázást támogatnák. Hozzátette: 2002 óta az ország sok neves vállalatával működnek együtt. Sikeres tevékenységüket jól példázza, hogy tavaly az általuk Brüsszelben benyújtott pályázatok nyolcvan százaléka sikerrel járt. Egerszegi Dorottya úgy véli, a SIP-pel való szerződés aláírására még idén sor kerülhet.

– A lobbicéggel való együttműködés részletes kidolgozásával párhuzamosan, a kamarával, az ipartestülettel és a banki szektor soproni fiókjaival véleményeztetjük a SIP összegző pénzügyi szolgáltatói elképzelését is – utalt az időszerű feladatokra Keglovich István, a SIP felügyelőbizottságának tagja. – Az ipari park ügyvezető igazgatója, Kaufman Ilona elképzelése szerint az idén elkészülő inkubátorház egyik irodája a hazai és uniós forrásokkal, hitelkonstrukciókkal összefüggésben naprakész információkkal állna a vállalkozók rendelkezésére. Ehhez az adatbázishoz csatlakoztatnánk a Brüsszelből érkező híreket, s így potenciális lehetőségeket teremtenénk a környékbeli vállalkozóknak üzleti esélyeik és versenyképességük növelésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ésszerű, átlátható magánosítást

Kihelyezett elnökségi ülést tartott tegnap délután Sopronban a Magyar Demokrata Fórum. A rendezvényt… Tovább olvasom