Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Brüsszelben a vállalkozókért

Brüsszel - Az Európai Parlamentben dolgozó magyar képviselők egységesen, egymást segítve lobbiznak a hazai érdekekért – ezt tapasztalták a Brüsszelben tegnap megalakult Vállalkozók Európai Parlamentjének magyar delegáltjai, köztük a soproni Tóth Kálmán.
Az Európai Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének kezdeményezésére tegnap Brüsszelben 621 küldött részvételével megalakult a Vállalkozók Európai Parlamentje, s ezzel megvalósul a vállalkozói szféra érdekképviselete az unióban a legmagasabb szinten is. Az előzményekről a Kisalföld is beszámolt. Az új szervezetnek Magyarország 24 küldöttel tagja, egyikük, a soproni Scarbantia Zrt. elnök-vezérigazgatója, Tóth Kálmán tegnap a tanácskozás szünetében tájékoztatta a Kisalföldet.

– A képviselők már az első nap fontos tárgyalásokon vettek részt – „jelentette" Brüsszelből Tóth Kálmán.

Téma volt többek között, hogy az uniós országok vállalkozói szabadabban mozoghassanak a határokon át, felvetődött, hogy ehhez egységes igazolvány is szükséges.

– A megoldás csakis kompromisszumokkal lehetséges, hiszen szívesen üzletel a magyar vállalkozó is külföldön, a hazai piacát ugyanakkor félti. Tárgyaltunk az áfatörvény tervezett változásairól is, hiszen felmerült, hogy a szolgáltatói szféra adóztatása legyen alacsonyabb. A közbeszerzési eljárások egyszerűsítése és átláthatóbbá tétele ugyancsak a témák között szerepelt.

Az új szervezet tagjai között 19 százalék képviseli a mikrovállalkozásokat, 33 százalék a makro-, 26 a közepes és 22 százalék a nagyvállalkozásokat. Az uniós és a felvételre váró országokból delegált küldöttek tegnap EP-képviselőkkel is találkoztak.

– A találkozók fontos hozadéka volt, hogy az EP-képviselők örömmel üdvözölték a Vállalkozók.

Európai Parlamentjének megalakulását, mondván, a szféra közvetlen részvétele a döntéshozatalban az ő munkájukat segíti – mondta el Tóth Kálmán, aki azt is hozzátette: örömmel tapasztalták, hogy Brüsszelben nyoma sincs az itthoni politikai széthúzásnak. Az Európai Parlamentben dolgozó magyar képviselők egységesen, egymást segítve lobbiznak a magyar érdekekért.

Olvasóink írták

 • 3. Manócska 2008. október 22. 11:40
  „Kedves "Balfi" és "kérdés"!
  az irigykedés a lusta ember tulajdonsága!
  Tóth Kálmán eredményei és "tömött zsebe"(?) mögött rengeteg munka áll, azt is irigylik tőle?!”
 • 2. Balfi 2008. október 17. 10:24
  „Csak a saját zsebét tömi Tóth Kálmán, nem a vállakozókét.”
 • 1. kérdés 2008. október 16. 10:27
  „Nem brüsszelbe, hanem máshol lenne a helye.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékérem-átadás a Doborjáni-napon

Sopron - A Doborjáni Ferenc-emléknap keretében koszorúzták meg tegnap az intézmény névadójának,… Tovább olvasom