Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Brüsszelben a soproni Kukafesztivál

Júliustól lebomló zsákokban kell gyűjteni a szelektív hulladékot. Ősszel újabb szelektívhulladék-gyűjtő járműveket szereznek be, növelik a szelektív szigetek számát.

– Brüsszelben idén a soproni Új Utca Kukafesztivál képviseli hazánkat a Green
Week (Zöld Hét) rendezvényen – jelentette be a Föld napja alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Kosztka László, a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője. Elmondta, júliustól lebomló zsákokban kell gyűjteni a szelektív hulladékot. Ősszel újabb szelektívhulladék-gyűjtő járműveket szereznek be, és növelik a szelektív szigetek számát.

Plusz egy zsák! néven indítanak akciót. Aki szívén viseli a környezet megóvását, de nincs ideje tenni érte, az STKH- nál vásárolhat egy zsákot, amelyet azoknak adják, akik környezetük gondozottságáért dolgoznak.

Az STKH ez esetben plusz egy zsákkal segíti a közös ügyet, környezetünk tisztán tartását. Kosztka László hozzátette: a Föld-napi nemzetközi karikatúrapályázat díjnyertes alkotásai három hétig látogathatók az egyetem Ligneum Látogatóközpontjában.

A Föld napja alkalmából Simon István soproni alpolgármester is felhívta a figyelmet a táj-ember-környezet egységének minőségi megőrzése fontosságára, a környezettudatos szemlélet gyakorlatba való átültetésére, különös tekintettel a felnövekvő generációkra.

Föld napja

A Széchenyi-gimnázium a Föld napja alkalmából holnapra
8–13.30-ig színes programokban gazdag rendezvénysorozatot állított össze.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új börtön parancsnoknak nincsenek rémálmai

Katonás vezetőnek vallja magát a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön új parancsnoka, de szigorúságában… Tovább olvasom