Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Bringás reggeli teával

Többször kellett a pékségbe utánpótlásért szaladni, olyan sokan váltak jogosulttá a Bringázz Sopron Egyesület reggelijére a Deák téren.

A Bringás reggeli elnevezésű program lényege, hogy aki két keréken ment munkába vagy iskolába csütörtökön, az forró teát vagy kávét, péksüteményt és gyümölcsöt kapott. A szervezők egyúttal a hétvégi bringás programokra is felhívták a figyelmet.

Az első osztályos Horváth Miklós minden reggel kerékpárral megy iskolába, édesanyja, Rauch Judit biciklivel kíséri. Fotó: Magasi
Az első osztályos Horváth Miklós minden reggel kerékpárral megy iskolába, édesanyja, Rauch Judit biciklivel kíséri. Fotó: Magasi


– Mi minden reggel itt biciklizünk el, a legkisebb fiamat kísérem iskolába – mondja mosolyogva a forró teát fújva Rauch Judit. – Öt fiam van, mindenkinek van biciklije a családban. A mi élettempónkhoz, ritmusunkhoz sokkal ideálisabb közlekedési eszköz a kerékpár, mint az autó. Van kocsink is, de az egész család bele sem fér! – nevet az anyuka. Az első osztályos Miklós is bólogat: – Jó dolog a bicikli, s az sem baj, ha esik az eső...

Autómentes nap
A GYIK-rendezvényház parkolója holnap a kerékpárosoké lesz. A Mártírok útját 13 órától az autósok nem használhatják, 14 órától a gyerekeké az ügyességi akadálypálya, 15 órától lehet regisztrálni a felvonulásra.

A Mártírok útjáról 16 órakor indul a felvonulás a Lövér körúton. A regisztrált résztvevők között ajándékokat is sorsolnak, este további kerékpáros programok várják az érdeklődőket.

Hétfőn lesz az autómentes nap Sopronban, amikor a Volán helyi járatain ingyen lehet utazni, a GYSEV vonalain pedig a forgalmi felmutatásával térítésmentesen szállíthatók a kerékpárok.
 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

107. születésnap – Elza nénit az Isten is élteti

Brandeisz Elzát csütörtökön 107. születésnapján köszönthették volt tanítványai, ismerősei, a város… Tovább olvasom