Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Bringára, Sopron! - Csöppségeket oktattak a rendőrök

A Kisalföld Bringára, Sopron! kampányának keretében a jereváni Kék Tagóvodában tartottak tegnap órát az egyenruhások a helyes közlekedés szabályairól.
 
– Örömmel csatlakoztunk a Kisalföld Bringára, Sopron! kampányához. Évek óta kiemelten foglalkozunk azzal, hogy a gyerekek életkoruknak megfelelő módon és minél előbb megismerkedjenek a helyes közlekedési szabályokkal. A Kisalföld kampánya nagyban segíti ezt az elképzelést – mondta Zamostny Mónika, a jereváni Kék Tagóvoda vezetője.

Az óvodások nagy játéknak tartották a rendőrségi órát. Fotó: Magasi
Az óvodások nagy játéknak tartották a rendőrségi órát. Fotó: Magasi


A valós közlekedési szituációk modellezésére alkalmas tanpályát Szücs-Szabó Máté, a Bringázz Sopron Egyesület elnöke építtette az óvoda környékére.

Szabó Noémi és Kapcsos László, a rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának főtörzsőrmesterei, valamint az egyesületi elnök magyarázták el a kicsiknek, ha lelépünk a járdáról, előbb balra, aztán jobbra, majd ismét balra kell néznünk, szabad-e az áthaladás. A stop- és az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblával is megismertették az apróságokat.

Szabó Noémi elmondta, neki is van egy óvodáskorú lánya, Petra, így még inkább tudja, e korban mire érdemes felhívni az apróságok figyelmét.
  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gasztrokalandozás a PannoMánián

A zsűri pontozta a résztvevők jelmezét, a csoport teljesítményét és persze a főztjét. Tovább olvasom