Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Bozsvári - Bírósághoz fordult a meg nem váltott szabadságért

Bírósági úton szeretné elérni Bozsvári István, Fertőszéplak volt polgármestere, hogy fizessék meg neki az utolsó négy év alatt ki nem vett szabadságát.

Bozsvári István, tavaly októberig tizenkét éven át volt Fertőszéplak polgármestere. Az utolsó ciklus alatt - elmondása szerint és a nyilvántartás alapján - nem volt szabadságon.

- A tavaly októberi ülésen a képviselő-testület úgy határozott, hogy csak a tavalyi huszonkilenc nap ki nem vett szabadságomat váltja meg, a többit nem - mondta el Bozsvári István. - Ezt méltánytalannak tartottam, egyezséget ajánlottam, de az új képviselőtestület nem méltányolta ajánlatomat, ezért bírósághoz fordultam.

Bozsvári István.
Bozsvári István.


A testület álláspontja az volt, hogy személyesen nekem kellett volna szabadság-igényemet előterjeszteni. Jómagam viszont úgy vélem, hogy ez a jegyző és az ügyviteli bizottság dolga, mint minden egyéb, a személyemet érintő munkaügyi kérdésben. Az ő kötelességük lett volna jelezni, hogy a polgármesternek ki nem vett szabadságai vannak, s ezzel kezdeni kell valamit. Ahogyan ez számos önkormányzatnál gyakorlat 2006-óta. Továbbra is úgy tartom, járna a szabadság pénzbeli megváltása - folytatta az expolgármester.

Bozsvári István hozzátette, Sopronban, a közelmúltban Fodor Tamás polgármester ki nem vett szabadságairól úgy határozott a város közgyűlése, hogy az pénzben megváltható. Ezt is alapul véve, neki is járna mindez.

Olvasóink írták

 • 20. manus-Fertő 2011. január 13. 18:57
  „17#----én a Fegyházat szavaznám meg neki,a 152cm-es waterloo-i hős haverjával:-PPP”
 • 19. töprengtörp 2011. január 13. 12:26
  „nocsaknocsakcsakcsaknem időközi választásokra számít ez a Bozsi Fertődön? Mert ugye a média és ez a cikk abban nem tud segíteni, h a bíróság megítélje neki a pénzt. Ha így lenne, mindenki a Kisalföldhöz fordulna a bíróság helyett:)) Vagy azt hiszi,h még mindig közszereplő:P Ez a cikk azért született, h a fertődiek el ne felejtsék a nevét (és a képét), ha esetleg a következő választáskor az is ott lesz a szavazócédulájukon.”
 • 18. márcsakazértis20 2011. január 11. 16:41
  „Tisztelt Bozsvári Úr,
  Bizonyára hallotta már Ön is azt a mondást, Egyház, Fegyház, Kórház, Mindenkinek tartogat egy téglát.Tiszta szívemből kívánom önnek, hogy végre maradéktalanul megkapja amit már régóta megérdemelne. Ön aki állítólag a közérdekért dolgozott (saját érdekében) most több millió forinttal károsítaná meg eddigi kenyéradóit. Elnézve meggyötört képét majdnem elhiszem, hogy ön dolgozott és dolgozott???
  Pihenjen meg végre a három közül valahol.”
 • 17. zsuzsa74 2011. január 11. 14:23
  „Hát ez már vicc!!Januártól- Decemberig szépen beoszthatta volna!December végére tuti elfogyott volna!”
 • 16. öröksoproni 2011. január 09. 14:00
  „Nem tűnt fel neki 4 évig, hogy nem volt szabadságon? Felnőtt ember, vezető, figyelmeztetni kellene valakinek, hogy milyen kötelességei és jogai vannak? De gondolom a kampnybeszédeiben a megválasztása előtt számtalanszor elmondta, hogy "mindent a köz érdekében" meg "önökért fogok dolgozni", stb. Röhej.”
 • 15. józanparaszt 2011. január 09. 11:39
  „Nekem néhány északi államban élö gyakorlat a szimpatikus: lehetsz közéleti ember ÖNK?NTES alapon, INGYEN külön fizetés nélkül!! A magyar megélhetési politikusoktól már forog a gyomrom!”
 • 14. pkajos 2011. január 09. 10:03
  „Fodor pofátlansága - szabadság ügyben is - vérlázító.. A haverjai nyilván megszavazták a "ki nem vett" szabadságát..
  Pedig volt több alpolgármester is aki helyettesíthette volna (helyettesítette is)..

  Attól még nem jogos a kifizetés mert egy másiknak - ahogy mondják pofátlanul - kifizették..

  A fülkeforradalmárok ezt akarták, a nép ezt akarta.. Itt Sopronban is az egyik legeladósodottabb magyar városban..

  Lázár frakcióvezető+polgármester+ stb..- Audiját - talán A 8-as -is közösen bérli Hódmezővásárhely és a Fidesz.. Gondolom, hogy mennyire tetszik szerencsétlen hódmezővásárhelyieknek.. akik talán még Sopronnál is jobban eladósodtak... Persze maguknak főzték... egyék meg ők is...

  Lesz ez még rosszabb is !”
 • 13. manus-Fertő 2011. január 08. 21:16
  „10#...brumi77----azért nem írta meg a fírkász,hogy mekkora az összeg,mert a haverja.ez 1 bukott polgármester utózöngéje:-PPP. majd a kis-napóleonnal(irinkov-ügyvéddel) elsírják magukat a bíróságon,csak ott is ismerik őket,mint a rosszpénzt.”
 • 12. brumi77 2011. január 08. 20:48
  „...ja, amikor Horvátországban volt nyaralni, az meg biztos hivatalos kiküldetés volt, lehet még kiküldetési pénzt is kapott érte.”
 • 11. brumi77 2011. január 08. 20:44
  „Hihetetlen. Ezt is csak politikus teheti meg, hogy egyszer csak eszébe jut, hogy 4 éve nem vett ki szabit. Az átlag munkavállalónak minden évét úgy kell lezárni, hogy a szabit is vagy kivetetik, vagy kifizetik. Lehet én vagyok túl egyszerű, de inkább még büntetést kellene kiszabni rá, mert mint a hivatal felelős vezetője nem zárt le minden évet. Így akkor a hivatal éves költségvetései hogy készültek el eddig??? Kár, hogy a cikkbe azt nem volt pofájuk beleírni, hogy ez mekkora összeg....”
 • 10. lakoss1 2011. január 08. 18:20
  „Ki ez a bozsvári,hogy 1 megyei-napilap ezzel foglalkozik?? a fertődi polgármester tanácsadója?? aha..most már értem,tehát ezért van annyi balhé ott is...”
 • 9. magasi 2011. január 08. 17:49
  „Mert a testülete nem szavazta volna meg, mint máskor mást. :)”
 • 8. vlajos43@gmail.com 2011. január 08. 17:09
  „Saját polgármestersége alatt miért nem fizettette ki, ha valóban járt?”
 • 7. rusa 2011. január 08. 15:15
  „Gaborcs:
  szerintem kicsit árnyaltabb itt a dolog, mert vezetőről van szó. Vezető általában maga oszthatja be a munkaidejét. Ennek megfelelően maga is köteles és jogosult egyben beosztani a szabadságát. Több olyan bírósági döntés is van, hogy ilyen esetben nem jár automatikusan (mint a "sima" munkavállalónál) szabadságmegváltás. Persze minden eset egyedi, és minden körülményt meg kell vizsgálni (szerződés, gyakorlat, stb.).”
 • 6. Csetneky 2011. január 08. 14:02
  „Miért nem vette ki? Most így járt.”
 • 5. gall 2011. január 08. 11:29
  „igy jártál bozsvári,de már megszokhattad volna,hogy bíróságra járkálsz,ez a te hobbyd 1ike,mint a fertődi polg.mesternek,akit a szóbeszéd szerint le akarsz váltani:-)) ki lesz az ügyvéded?? a 152cm-es irinkov? 1beillő pár vagytok,mondhatom.”
 • 4. NoBo 2011. január 08. 10:31
  „Én valahogy nem tudom azt elképzelni, hogy 4 év alatt nem volt olyan nap,
  amikor nem dolgozott. Papíron lehet de a valóságban szerintem volt ott szabadság....”
 • 3. gaborcs 2011. január 08. 09:40
  „A szabadság kiadása a munkáltató joga és kötelessége. Amennyiben nem intézkedett a szabadság kiadásáról, szerintem ki kell fizetnie. Persze nem jó gyakorlat, hogy kifizetik, mert a munkabérén felül ez tetemes kifizetés közpénzből. A szabadság kötelező kiadása pihenésre hivatott. amit nem törvényszerű megvonni a dolgozótól.”
 • 2. BsBe 2011. január 08. 05:49
  „Az egyiknek sikerül, a másiknak nem,
  A sors olykor nem tudja mit akar...
  Az egyiknek kiderül, s a Nap fénylik fenn,
  A másiknak nem jut, csak zivatar.”
 • 1. miracle 2011. január 08. 11:50
  „Nem egészen.
  1. Az alapszabi negyedével a munkavállaló rendelkezik, úgyhogy a munkavállaló csipkedje magát.
  2. A többi esetében sem lapítani kell, hanem elvárható a kezdeményezés, pláne ha egyet sem adtak ki.
  3. 2010, 2009, 2008 elején kellett volna reklamálni, nem fél évszázad múlva, jól teszik, hogy csak az utolsó évvel foglalkoznak.
  4. Nekem ne mesélje be senki, hogy egy ekkora milliós lélekszámú településen 4 év alatt 0 napig lehet távollenni az irodától.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntetést adtak át az egyetemi sportegyesületnek

Civitas Fidelissima díjat kapott nemrégiben a Nyugat-magyarországi Egyetem soproni sportegyesülete. Tovább olvasom