Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Bővülhet a natúr gyógyászat képzése

A természetgyógyászati tevékenység évek óta tanfolyamhoz és vizsgához kötött Magyarországon. Sopronban, bár nagy az érdeklődés, eddig csak egy tanfolyam volt.
Ha továbbra is lesz elég jelentkező, még az idén indítanak alap- és szakképzést a soproni Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben. A természetgyógyászati tevékenység szabályozása érdekében 1997 óta törvény írja elő, hogy csak az végezhet ilyen jellegű munkát, aki a megfelelő alap- és szaktanfolyamokon részt vesz, és tudásáról vizsgán ad számot. A budapesti képzéseken a törvény bevezetése óta sokan végeztek már, Sopronban azonban eddig csak egy tanfolyam volt.
– Rendszeresen érdeklődnek a leendő hallgatók, hogy mikor indul természetgyógyászati tanfolyam nálunk – mondta Albert Éva, a soproni Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet oktatásszervezője.

– Tudni kell, hogy az ilyen képzés több részből áll. Az alapmodulok, alaptanfolyamok után a kiválasztott szakterület ismereteit is külön tanfolyam keretében kell elsajátítani. Ilyen szaktanfolyamra eddig itt nem volt mód.
– Az érdeklődők jelenleg informális csatornákon keresztül tájékozódnak. Erre azért van szükség, mert a városban ez a fajta képzés még gyerekcipőben jár – tájékoztatott Albert Éva. A kérdésre, miszerint nem telített-e Sopron a natúr medicina szakembereivel, így válaszolt:

– Vannak szakterületek, mint például az alternatív mozgás- és masszázsterápia, amik már meglévő tevékenységi kört egészíthetnek ki, azaz profilbővülést és nem önálló szakmát jelentenek. Ilyen kiegészítő szolgáltatások iránt mindig van érdeklődés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a stadionbontás

Végre elkezdődött. Hétfő délután felbőgtek az erőgépek, és megkezdődött a soproni, Káposztás… Tovább olvasom