Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Bővül a képzés a Fáyban

Augusztus elsejétől Herczeg Lászlónét nevezték ki a soproni Fáy-szakközépiskola igazgatójává.
Herczeg Lászlóné eredetileg vegyésznek tanult, 1985-ben óraadóként – mint kémiatanár – állt először a diákok elé. Időközben Budapesten megszerezte a mérnöktanári diplomát, amelyet egy soproni gazdasági szakmérnöki oklevél követett, és persze megszerette a pályát. Amikor a nyár elején megtudták a tanítványai, hogy iskolájuk igazgatója lesz, kérlelték, csak az ő osztályukat ne adja le. Herczeg Lászlónéra viszont új feladatok várnak, így szaktanárként csak a marketing- és reklámügyintézői szakot tartotta meg, amelynek a vizsgakövetelményekhez igazodó tananyagát a közelmúltban maga dolgozta ki.

– Rengeteg tervem, új ötletem van, a jó dolgokat meghagyom, de így is jelentős változásokra lehet számítani az iskola működésében – mondja irodájában az öt évre kinevezett igazgató. – Eddig az intézmény nem vett részt a délutáni, illetve az önköltséges felnőttoktatásban. Ezt nem hagyhattam, így szeptembertől OKJ-s képzés keretében önköltséges csoportok is indulnak. Együttműködünk egy győri magániskolával, így szereztük meg az akkreditációt. A képzési rendszer a következő év elejétől megváltozik, így majd a tapasztalatok alapján döntjük el, mely szakokat hagyjuk meg a költségtérítéses képzésben.

Az igazgató problémaként említette, hogy Sopronban alig talált kétszakos, egyetemi végzettségű szaktanárt. Hiába adtak fel hirdetéseket, kevesen jelentkeztek. Végül sikerült a megfelelő szakembergárda összeállítása, így szeptember elsején már gond nélkül elindulhat a tanév.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ékszerbolti betörők bíróságon

Kismartonban (Eisenstadt) elkövetett ékszerbolti betöréssel, sorozatos üzemanyag-leszívásokkal, motorlopásokkal vádolják többek között azt a három, többszörösen büntetett előéletű fiatalembert (két balfi és egy soproni illetőt), akik a Soproni Városi Bíróságon dr. Gajdos Anikó bíró és tanácsa előtt tegnap feleltek tetteikért. (Előzmények: Elfogták a kismartoni ékszerbolti betörőket,) Tovább olvasom