Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Bővítik, szépítik a települések az intézményeket

Soproni térség - Az iskolásokhoz hasonlóan szeptember elején az óvodásoknak is „becsengettek”. Ágfalván az épületet bővítik, Fertőrákoson új konyha épül, míg Zsirán az udvart fejlesztik.
Ágfalván folyamatosan nő az óvodába járó gyerekek száma. Jelenleg hatvankettő gyermekkel foglalkoznak, de az év végére már több mint hetven csöppséggel számolnak. Az intézmény vezetője, Kovács Zsoltné elmondta, az épület felújítására mintegy tízmillió forint pályázati pénzt nyertek. A településen az új lakóövezetekbe kitelepülő családoknak köszönhetően kevés lett az óvodai férőhely.

– Az óvoda tetőszerkezetét szeretnénk felújítani, úgy, hogy a munkálat végén egy új szobát is ki tudjunk alakítani – tette hozzá a vezető. – Igény szerint az új helyiségben akár harminc óvodással is tudunk foglalkozni. A tervezés már elkezdődött, úgy számolunk, hogy bő egy év múlva már a megszépült óvodába járhatnak a gyermekeink.

Fertőrákoson is fejlesztések várhatók, a településen új konyhát alakítanak ki. – Az intézményben jelenleg egy tálaló működik, azonban helyben szeretnénk megoldani a főzést – tudtuk meg Heizer Csabáné vezetőtől.

– Jelenleg a tervezésnél tartunk, de úgy számolunk, néhány millió forintból kihozható a fejlesztés. A játszóterünk viszont megszépült a nyáron, így az uniós előírásoknak is megfelelő játékok és környezet várja a hatvankét óvodást.

Szülői, valamint alapítványi támogatásból szereztek be új játékokat és tették rendbe az óvoda udvarát Zsirán. Takácsné Kóbor Gyöngyi vezető elmondta, az épület nyílászáróit az elmúlt években kicserélték, a jövőben pedig az udvart szeretnék tovább szépíteni.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubileumi kiállítás nyílt a Központi Bányászati Múzeumban

Sopron - 50 év, 50 tárgy címmel kiállítás nyílt a Központi Bányászati Múzeumban. Az intézmény 1957.… Tovább olvasom