Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Bővítik az iskolát Petőházán

Mintegy 31 millió forintból alakítják át az általános iskolához tartozó, volt szolgálati lakást Petőházán. Új tanterem, tanári szoba, zsibongó és vizesblokk készül a tanév kezdetéig.

Vadonatúj tanteremben kezdhetik az évet az első osztályos kisdiákok a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola Fertőszentmiklós–petőházi Tagintézményében. A létesítményhez tartozó szolgálati lakás bérletét tavaly felmondták, így most felújítják és az iskolához kapcsolják.

– Az átalakítás során egy nagy tantermet, zsibongót, új tanári szobát és egy vizesblokkot is kialakítunk. A teljes épület tetőhéjazatát lecseréljük, felújítjuk a homlokzatot, valamint az akadálymentesítés követelményeinek is eleget teszünk. Tanári karában is bővül az intézmény: szeptembertől egy új pedagógussal gyarapodik a tantestület.

Jelenleg is tart a petőházi iskola átalakítása, a terem szeptembertől az elsősöké lesz. Fotó: Magasi Dávid
Jelenleg is tart a petőházi iskola átalakítása, a terem szeptembertől az elsősöké lesz. Fotó: Magasi Dávid

A változtatásokra a gyermekek számának növekedése miatt van szükség, ugyanis ide járnak a fertőendrédi alsó tagozatos tanulók is – mondta el portálunknak Horváthné dr. Dávid Mária jegyző.

A munkálatok várhatóan augusztus 16-ig tartanak. A beruházás költsége mintegy bruttó 31 millió forint, amit a település saját forrásból finanszíroz. A felújított és átalakított épületrészt a tervek szerint szeptemberre berendezik és a tanév elején használatba is veszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjazták - Gyengénlátóknak tervezett a soproni mérnöklány

Bár nincs sérült vagy beteg a családjában, Kocsis Júlia legszívesebben olyan tárgyakat álmodik… Tovább olvasom