Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Bővítette gyártókapacitását a Pannónia-Dekor Kft. Sopronban

Bővítette gyártókapacitását, a tavalyi mintegy 500 ezer eurós forgalmát az idén legalább 10 százalékkal növelő Pannónia-Dekor Kft. Sopronban.

A karácsonyfadíszeket gyártó vállalkozás telephelyének fejlesztésére közel 20 millió forint európai uniós támogatást nyert el a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében - mondta Wratschko Erzsébet Zsófia ügyvezető igazgató az MTI-nek kedden.

A több mint 40 millió forint összköltségű beruházás során 400 négyzetméterrel bővítették a korábban 1200 négyzetméter alapterületű üzemet. Az egyes részlegek áthelyezésével az üzem belső struktúráját az egymást követő munkafázisokhoz igazítják. Ezzel javítják a hatékonyságot és csökkentik a költségeket.

A létesítmény tetőszerkezetén napkollektort helyeztek el, ezzel a károsanyag-kibocsátást tudják csökkenteni. A fejlesztés révén hat új munkahely létesült a korábbi 16 munkahely megőrzése mellett. Az új álláshelyeket már csaknem teljes egészében betöltötték. A soproni üzemben a Belgiumból importált üveggömbök ezüstözését, festését, díszítését végzik a dolgozók. Az ügyvezető ismertetése szerint a kft. árbevételének 90 százaléka az Egyesült Államok piacáról származik, ahova folyamatosan szállít, így a soproni üzemben a gyártás is folyamatos, nem csak az őszi- téli, karácsony előtti időszakra korlátozódik.

A hazai értékesítés egyelőre elenyésző. A belföldi forgalom növelése érdekében több üzletlánccal tárgyalnak, augusztus közepén pedig webshopot nyitnak. A cég családi vállalkozásként működik, a vállalkozást a gazdasági rendszerváltás után Grazból vitte át Sopronba egy osztrák vállalkozó, Wratschko Erzsébet Zsófia férjének, s egyben üzlettársának családtagja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új támogató, új edző-jelölt a SFAC női csapatánál

Elkezdte a felkészülést a 2011/2012-es szezonra a Soproni FAC női labdarúgócsapata. Tovább olvasom