Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Bővítenék a buszpályaudvart

A Kisalföld Volán Rt.tervek között nem szerepel a soproni helyközi autóbusz-pályaudvar áthelyezése.

Korábban több felmérés és tanulmány is született, hogy Sopronban mely területek alkalmasak buszpályaudvar kialakítására. A megállapítás mindig az lett, hogy a jelenlegi, Lackner utcai végállomás a legalkalmasabb helyszín.

A Lackner Kristóf utcai autóbusz-pályaudvar ugyanakkor megérett a korszerűsítésre.

„A mostani pályaudvar valóban megérett a bővítésre,
korszerűsítésre. Ennek viszont összhangban kell lennie a
városrendezési tervekkel."
Pócza Mihály
– Az, hogy a városban máshová tennénk át a helyközi autóbuszok végállomását, nem oldaná meg a problémákat. Sőt, újabb feladatok elé állítana bennünket – jelentette ki Pócza Mihály, a Kisalföld Volán Rt. vezérigazgatója. – Az utasoknak akkor is be kell jutni valahogy a belvárosba. Azzal, hogy áthelyeznénk a mostani pályaudvart, a helyi autóbuszjáratok számát kellene növelni és tovább nőne a menetidő, valamint átszállásra is szükség lenne.

Pócza Mihály elmondta még, a Jereván-lakótelepi helyi forgalomirányító központ rendezése sürgetőbb feladat. A városi buszpályaudvar tulajdonképpen egy nagy buszmegálló, itt csak a környékbeliek szállnak fel, miközben a munkatársak két átalakított garázsban dolgoznak. Itt is szükség lesz a város együttműködésére.

A helyi és a helyközi pályaudvar a Kisalföld Volán Rt. tulajdonában van. A személyszállítás megoldása viszont önkormányzati feladat. A Lackner Kristóf utcába naponta összesen 476 járat érkezik, illetve indul. – Abban az esetben, ha más helyre kerül a pályaudvar, vagy a jelenlegi állomást bővítik, együtt kell átszervezni a helyközi és a helyi autóbuszok útvonalát, közlekedési rendjét, hogy csökkenjen a Várkerület forgalma – tájékoztatta lapunkat Kuslits Tibor városi főépítész. – Korábban két elképzelés született.

Az egyik szerint – a jelenlegi vasútállomás túloldala – a Béke utca vagy a Káposztás utcai edzőpálya környéke az alkalmas helyszín. Városépítészeti szempontból a Kisalföld Volán tervei is támogathatók. Ez esetben meg kell szerezni a jelenlegi autóbusz-végállomás mellett a Ferenczy János utcai telkek tulajdonjogát. Ezen a területen egy kétszintes fogadólétesítmény képzelhető el. A felső szinten lennének a várótermek és szolgáltató helyiségek. Az már a további egyeztetések kérdése, hogy mekkora legyen a beépített terület nagysága.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húszmilliós műszert kapott a kórház

A soproni Erzsébet-oktatókórház nőgyógyászata és urológiai osztálya húszmilliós orvosi berendezéssel… Tovább olvasom