Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Botrány a bíróságon: kiabáltak a bíróval

Botrány tört ki a soproni bíróságon egy kapuvári bűnügy első tárgyalását követően: a vádlottak nagy számban megjelent rokonsága üvöltözött a bíróval.

Nem mindennapi jelenetek zajlottak le hétfőn a Soproni Városi Bíróságon: az első- és a másodrendű vádlott amellett, hogy beismerte tettét és bűnösnek vallotta magát, bocsánatot kért a sértettektől. Attól a férfitől – és családjától –, aki háza kifosztása idején elhunyt édesanyját kísérte utolsó útjára. Amikor a per első tárgyalása befejeződött, a folyosón a vádlottak nagy számban összegyűlt rokonsága keresetlen szavakkal illette dr. Szabó Magdolna bírót, aki a hangoskodók miatt kihívatta a rendőrséget. Addig is a büntetőbíró segítségére sietettek a polgári bírók és az ügyészek, s közösen kitessékelték a hívatlan látogatókat.

Maga a per ˝sima ügynek˝ ígérkezett: a többszörösen büntetett előéletű, állandó munkahellyel nem rendelkező első- és másodrendű, Szombathelyen lakó vádlottak – és ugyancsak vádlottá vált élettársaik – autóval utaztak Kapuvárra idén májusban. (Az egyik nő ellen vesztegetés bűntette miatt eljárás is indult, mivel önmagának akart alibit igazoltatni a szombathelyi kórházban.) Kapuváron a kocsit annak a háznak a közelében állították le, ahol egy gyászoló család lakott, s akik aznap a délután 3-kor kezdődött temetésre mentek el. A két férfi a látszat kedvéért becsöngetett a házba, majd egyikük betört a lakásba. Ott értékek után kutatva mindent felforgatott: több mint 40 ezer forint készpénz és közel 300 ezer forint értékű ékszer lett a zsákmány. Magával vitt több személyi iratot és egy bankkártyát is. Utóbbival a társaság Fertőszentmiklóson próbált meg pénzt felvenni, sikertelenül. Aztán hazautaztak, az ékszereket piacon értékesítették alig több mint harmadáron, az iratokat megsemmisítették. A kapuvári tettüknél akadtak szemtanúk, így az első- és másodrendű vádlott már előzetes letartóztatásban állt a bíróság elé.

A vádlottak bocsánatkérésére a sértett kijelentette: egy élet munkája volt abban, amit elloptak tőlük, s hogy pont édesanyja temetését használták ki a betörésre, ezt a család a mai napig nem tudja feldolgozni.

Mivel kiderült, az egyik pesti rokon is a károsultak között van, dr. Szabó Magdolna bíró februárra elnapolta a tárgyalást.

Olvasóink írták

81 hozzászólás
 • 81. czindi 2009. december 18. 10:09
  „Ember - nálam - az, aki nem lop, nem rabol, nem gyilkol, nem veszi el ami a másé, becsületesen dolgozik, erkölcsösen neveli a gyerekeit, stb. Őket megilletik az emberi ( személyiségi ) jogok. Aki bűnözővé válik, az gyakorlatilag önként lemond az emberiségi ( személyiségi ) jogokról, ez többé nem illeti meg őket, csak ha letöltötték a - jelenleginél lényegesen súlyosabb - büntetésüket. ( Normális országban.) Szerintem ők pontosan tudták, hol van a család, hisz mindig kifigyelik, ki mikor nincs otthon, és akkor mennek lopni, rabolni. Egyébként a lopás a tény, amiért büntetés jár, a többi legfeljebb súlyosbító tényező. Miért nem lehet a bűnözők arcát látni? Szerintem igen is jogom van tudni, ki az, aki lop, aki rabol, stb HOGY TUDJAM, KITŐL KELL MEGVÉDENI MAGAMAT, A CSALÁDOMAT, AZ ÉRTÉKEIMET!!!”
 • 80. rita73 2009. december 14. 15:52
  „könnyű véleményt mondani a cikk alapján ami nem igazán valós adatokon alapszik!nem tudom az újságíró mit keresett ott ha nem az igazságot írta meg!az igazság az hogy valószínüleg a bírónőnek rossz napja volt az nap mert mindenkivel ingerülten és sértően beszélt!a tárgyalóteremből kilépve meglátva a rokonokat akiknek a többsége idézve volt felháborodva megkérdezte mit keresnek itt és azt kiabálta takarodjanak ki az épületből.a rokonok megkérdezték a bírónőt miért beszél velük ilyen hangnemben mivel érdemelték ők ezt ki hisz nem hangoskodtak a bírónő megint felszólította őket hogy takarodjanak ki,ebből alakult ki a szóváltás,de nem volt fenyegetés nem volt rágalmazás,nem volt támadás!ha ezek közül bármelyik is lett volna akkor a kiérkező rendőrök bilicsben vitték volna el a családtagokat!a magyarok között is van épp úgy jó és rossz ember ahogy a romák között,nem öltek embert nem raboltak nem tudták hogy aznap temetés volt abban a házban,ez nem mentesíti őket a büntetés alól,de ők is emberek megérdemlik a normális bánásmódot és a normális szót.”
 • 79. uribe 2009. december 12. 20:26
  „76. Nem vagyok személyesen érintett. A cselekmény eléggé el nem ítélhető. A leírtak szerint az ügyben még nincs ítélet. A cikk lényege meg szerintem nem az, mint amiről te hörögsz.”
 • 78. hunter67 2009. december 12. 19:09
  „Kik voltak az elkövetők? TEMETÉS ALATT KIRÁMOLNI A GYÁSZOLÓK HÁZÁT ?Nem tudom kinek pattant ki az agyából? remélem megkapják a "méltó" büntetésüket,amit a jó magaviselet miatt feleznek.....”
 • 77. meir 2009. december 11. 01:17
  „ugy par szaz eve ilye esetekre volt egy kivalo eszkoz.....<moderálva durva>”
 • 76. bogote 2009. december 10. 17:04
  „Na mi van uribe?? Érinttt vagy az ügyben? Ne a bíróságon kiabáljanak! Dolgozzanak becsületesen és nem kerülnek oda.”
 • 75. geccmecc 2009. december 10. 16:10
  „Én csak azt szerettem,próbáltam jelezni,hogy a bíróságok és egyébb hivatalok,nagyon sokszor i-gaz-talan-ul,tövénytelenül-becstelenül-gazemberül-ex katedra-nem vizsgálódva-elfogultan-ismeretségi,és erősebb kutya.. alapon-bűnözőpártin-stb-stb-is ítélkeznek,s pont attól a "rétegtől" kapták a nagy "semmit" (mert ami itt történt, az az ártatlanul meghúrcolt emberek sorsához nulla!),akiket úgy kellene kezelniük,ahogy azt teszik a csendesebb békésen tűrő többséggel(ez pedig egyfajta,s jócskán törvénytelenség;mielőtt megint félreértenénk egysmást :) ).Találkoztam már Emberi(bb) igazságszolgáltatókkal,de sajnos az a kevesebb,illetve/avagy énnekem is a "keményebb" megpróbáltatás(ok-k) jutott.Szabó Magda pedig tíz évnyi dokumentummal bizonyítva éppen az az ember,akinek nem lenne helye a "Pulpituson",de védi,nem vizsgálja és fenntartja a jelen kényszere (lehetett volna ezerféleképp fogalmazni;most ez gyütt :) ).S ezt a témát,nyilván hogy nem pl egy baleseti tragédia kapcsán volt alkalmam feszegetni;hanem itt;s még így is sokat gondolkodtam;tegyem é,s van e értelme;aztán így esett! :))”
 • 74. czindi 2009. december 10. 12:45
  „Tomket, gumibot, korbács... van akit csak ezek tudnak elhallgattatni, akkor ez kell! És a bíróságon hangoskodókkal így kell elbánni, jöjjenek akár jobbról, akár balról, fehéren, feketén vagy barnán.. Ebben az országban már semminek nincs tisztelete? Hát szerezzék vissza a bíróságok, a rendőrség és igen is, ha kell a csendőrség...”
 • 73. imre1964 2009. december 10. 09:42
  „Vajon melyik nemzetiséghez tartoztak ??”
 • 72. Shaki 2009. december 09. 21:23
  „Ja, és ki olyasmi ember jár focimeccsre? Aki szereti a focit, soha nem szidja a bírót! Csak szurkol! Úgyhogy hüle hasonlat volt!”
 • 71. jánosi 2009. december 09. 19:58
  „69.
  Akkor nem jársz focimeccsre ! Ott is a munkahelyén hülyézik a bírót .................”
 • 70. SC 2009. december 09. 18:32
  „89´-ben,mikor a bíróság tőszomszédságában dolgoztam,sokszor láttam ehhez hasonló jelenetet,kint az utcán.Legszebb az volt,mikor 2 cigány család összeszólalkozott,majd egymásnak estek.Vagy harmincan.Azóta sok víz lefolyt az Ikván,de ezen népcsoport tagjai nem változtak semmit.Kutyából nem lesz szalonna!”
 • 69. uribe 2009. december 09. 13:31
  „Le van írva mi történt. "Keresetlen szavakkal illették" a bírót. "Hangoskodtak" vele. Szinte példátlan, hogy valakivel ilyen történjen a munkahelyén.”
 • 68. Shaki 2009. december 09. 12:50
  „Sajnos engem itt nem nagyon szeretnek, hisz mindent kimoderálnak, olyanokat, amiket más esetében nem tesznek! Felháborodtam!:))) De nem baj, a bolha seggét sem érdekli!:))) Viszont nem értem az Ön felháborodását, hisz én épp a barnább (moderálva) ellen vagyok, és mivel én csak a cikkhez szerettem volna hozzászólni és eszmecserét folytatni, nem értem a hozzáállását. Mert itt arról volt igazándiból szó, hogy mit műveltek ott azok a bizonyosak és erre a bírónő miképp lépett fel ellenük. Ez 1 hír volt, erre "kellett" csak írogatni. Az, hogy azok miket szoktak művelni az szerintem már nem nagy hír, hisz mindenki tudja média nélkül is! És amit írt az előbb, lehet, hogy tényleg nem kéne cigánytelepekre menni soha még tankal sem, kerülni jó nagyot, akkor még talán életben is maradunk!!!!! Szép napot Önnek is!!!”
 • 67. geccmecc 2009. december 09. 10:20
  „Kedves Shaki!És eszembe jutott persze még sok minden,de egy történet mindenképp kihagyhatatlan,azon véleményéhez,miszerint Önt még soha nem fenyegették meg!Megesett,a 80-as évek közepén,hogy húszon éves fiatalember,kerékpártúrára indult Szombathely-ről.Rakacáig jutott,ahol csak szerencséjének,sportolói jelenének-edzettségének,stb,de semmiképpen nem az ottani,jó 90%-nyi romáknak köszönhetően,már akkor majdnem úgy járt és végezte,mint jóval később,SZÖGI LAJOS.Nem untatom a részletekkel (egyszer tán még le-megírva is meglesz);az egész falu támadta meg ominózus túrázót (egyébbként pl Ukrán motoros srác is jutott hasonló mód kórházba akkoriban),hogy végülis kinyitott pisztolytáskás!!! körzeti megbízott rendőr menekítse ki onnan,s kísérje miskolcig azzal,hogy "sürgősen hagyja el a megyét is"!Hivatalos papír,bármi nyom nélkül,sőt!!,még én lettem "lecsezve",hogy mit kerestem arra!!!! :)) Szép napot!;és a további legjobbakat!”
 • 66. geccmecc 2009. december 09. 09:54
  „Kedves Shaki!Kár volt kimoderálni az Ön "kedves" hozzászólását,így most nem egészen látható,a tévedése.De megkövetem Önt,hisz´ senki nem tökéletes,kivéve a Shaki-kat :) .S hogy mire is alapozom mindezt?;Önnek köszönhetően,tegnap is,és immáron nem először felbukkant bennem,hogy:Jézust is,üldözték-elfogták-alázták-kínozták-megölték;HAMIS BÍRÁK,ÉS EGYFAJTA LELKÜLETŰ NÉP-ség.Nincs új a nap alatt,ez minden korban megesik,van hogy "tömegestül".Előfordulhat persze az is,hogy Ön Jézust meghaladó személyiség,hisz´ még sosem esett bántódása ("Életrecept":pökhendi magabiztosságunk,megszokta bosszúlni magát)!Nekem nem a Bíróság aznapi hozzáállásával volt-van-lesz problémám,hanem zusammen,az I-GAZSÁG-SZOLG-ÁLTATÁSSAL(természetesen tisztelet mindig a kivételeknek,akik erősítik a szabályt)!További minden jókat Önnek is!;Tisztelettel.”
 • 65. Túrabakancs 2009. december 09. 09:40
  „kolombela!
  MAGYAR-szerű ÁLLAMPOLGÁROK: :)”
 • 64. kolombela 2009. december 09. 09:08
  „MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK!!!”
 • 63. Dr.Horváth 2009. december 09. 08:44
  „Tisztelt geccmecc!
  Rendben, nem veszem magamra. A többitől eltekintek. Isten áldja.:)”
 • 62. geccmecc 2009. december 09. 01:53
  „Tisztelt Dr.Horváth!Nem esett Önnek senki(de ha úgy érzi,azt hívhatják üldözési mániának,skizofrénia,meg hasonlók :))) ;most elnézést kérek;remélem humora azért még akad,s nem berág,mint egy olajozatlan gép!)!Nem kell itt mit megmagyarázni,avagy kinek nem inge,nem veszi magára.Vegyem rólam példát!"Leszarom",akárki hányadékozását,mert.... Ja és ne adjunk pl olyanoknak olyan tanácsot,akiknek pl élve agyonrúgták az édesapját a szemük láttára,hogy felejtsenek.Ha nem értené,hogyan is kerül mindez most ide;vegye példabeszédnek.Önt is az Isten Áldja;avagy amit Önmagának óhajt!Üdvözlettel :)”
81 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatják a jelöltjüket

Sopron - A Jobbik Magyarországért Mozgalom városi alapszervezete kedden délután hat órakor lakossági… Tovább olvasom