Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Boszorkánykonyha, robotok és kínzókamra

Tájékoztatásban és izgalmakban sem volt hiány a fások nyílt napján. A kar laboratóriumaiba szervezett séta tudományos kísértetkastély-járásnak is beillett.

A Faanyagtudományi Intézet elektronmikroszkópjaiba pillantókat meghökkentő óriáspollenek és rovarok rántották magukkal a Jurassic Park érintetlen világába. Az automatizálást és irányítástechnikát szemléltető modern FESTO Oktató Központ- és Laboratórium ide-oda mozgó hidraulikus munkahengerekkel, s egy PLC-agy parancsára összehúzódó és elernyedő pneumatikus izmok látványával sokkolt.

Az „akváriumnak" csúfolt compact work station tartályai, a szabályozástechnikát szemléltető boszorkánykonyha fortyogó üstjei gőzfelhőbe borították a látogatókat. A Szerkezet Vizsgáló Laboratórium óriás méretűre nőtt berendezése – a gerendák hajlítószilárdságát méri – a görög mitológiák Küklopszát megszégyenítve, a nézők szeme láttára törte derékba a gerendát. Az alagsori kínzókamrában, a FAIMEI Laboratóriumban széket zúztak, asztalt törtek, görgőket fogtak munkára a fárasztóberendezések. Aki a sok erőszak után a faipari tanműhelybe is elmerészkedett, fényt deríthetett rá, hogy ládikó vagy lóca lesz a szőke deszkaszálból.

Aki eljött, nem bánta meg! Aki nem, az jöjjön el december 12-én 10 órakor a faipari mérnöki kar újabb nyílt napjára, ahol garantáltan izgalmas kalandban lesz része!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhúzták a nótájukat

Kuriózumnak számító, több száz éves hagyományaikat ápolják az elsőévesek az egyetemen, amikor a… Tovább olvasom