Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Boszi nap Sopronban: Seprűnyélen lovagolok el a banya bálba - fotók

A Boszi napon kiderült, hogy a varázslatos világ kedvenc sportja a kviddics.
"Seprűnyélen lovagolok el a banya bálba" - ezt énekelték a Kerekerdőben a boszorkányok az első BOSZI-NAPON. Több mint százan vettek részt a vasárnapi rendezvényen, a legtöbben boszorkány jelmezben érkeztek, de találkoztunk varázslótanoncokkal, kis ördögökkel, sőt még angyalokkal is.

A BOSZI-NAPON az is kiderült, hogy a varázslatos világ kedvenc sportja a kviddics. A Liszt-központ második emeletén folyamatosan dolgoztak a seprűk, pattogtak a labdák és suhogtak a boszorkány köpenyek. Nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is kipróbálták a Harry Potter regényekből jól ismert boszorkánysportot.

A Kerekerdőben három napig tartott egy esztendő. Itt különböző próbatételeket hajtottak végre a gyerekek, de időről időre eljárták a boszorkánytáncot is. A legtöbben ekkor seprűre pattantak, de volt olyan is, aki fekete ernyővel forgott az üst körül.

Boszi nap Sopronban


A boszorkányok nemcsak az üstnél és a varázsgömbnél tevékenykedtek, aktívan segítettek az adventi fényvarázslásban. Hiszen a programnak pont ez volt a célja: a Márton-napon meggyújtott fényt továbbvinni, életben tartani. Szinte valamennyi gyermek megkapta a hajába a három aranyhajszálat, amelyek a három fényes gondolatot jelképezik. Rontás ellen pedig fokhagymás kenyeret ettek és piros szalagot kötöttek a csuklójukra. A Luca-napi hagyományok is fontos szerepet kaptak a rendezvényen, így volt Luca széke és hagymajóslás is. Ez utóbbiból kiderült, hogy jövőre csapadékos lesz a május.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kövér László: Nem racionálisak a hallgatói indulatok

A hallgatói demonstrációt nem tartja racionálisnak Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki szerint… Tovább olvasom