Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Bosszankodnak az autósok

A nagyszabású útépítések ellenére még mindig akadnak Sopronban olyan városrészek, ahol katasztrofális állapotban van az útburkolat.
Több telefonáló is foglalkozott a soproni útfelújítások utáni helyzettel. Mint fogalmaztak, érthetetlen számukra, hogy miért aszfaltoztak például az amúgy sem rossz állapotban lévő Lövér körúton vagy például a Kassai úton, s miért nem tettek rendbe olyan utcákat, utcarészeket, amelyek valóban gödrösek.

A javítás után újabb hibák

– Az az utcarész, ahol lakunk, a város szégyene lehetne – fogalmazott indulatosan Kocsis László nyugdíjas mérnök a Felsőlövér utcából. – Kátyúzás után néhány héttel-hónappal ugyanúgy sorakoznak a gödrök és a kátyúk, mintha mi sem történt volna. A burkolati hibáktól nemcsak az

autó gumiköpenye megy tönkre, hanem egy-egy motoros vagy kerékpáros is könnyen felborulhat. A városrész másik útjánál, az Ibolya útnál is csak a Cseresznye sort az Ady úttal összekötő szakaszt csinálták meg, a tízemeletes tömbök előtt már semmilyen útfelújítási munkát nem végeztek el, pedig lenne miért új aszfaltszőnyeget teríteni arra a részre is.
– Autónk nem bírta a mindennapi – szó szoros értelmében vett – megrázkódtatásokat, s leszakadt a kipufogócsöve. A kárunk legalább nyolcvanezer forint – nehezményezte a Rózsa utca és a Szélmalom utca siralmas állapotát O. Csaba szakmunkás. – A Szélmalom utcánál az idei kátyúzásnál a zeneiskola előtti részt megcsinálták, de a többit nem. Vagy a pénz, vagy az aszfalt fogyott el idő előtt. A Rózsa utca állapota pedig egyszerűen katasztrofális: szinte minden méterre esik egy-két kátyú.

Több évtizedes lemaradás

– Az utak felújítására az önkormányzat a korábbi ciklusok hasonló célú ráfordításainak többszörösét biztosította – mondta mindezzel kapcsolatban Horváthné Seregély Jolán, a városüzemeltetési iroda vezetője. – Ennek eredményeképpen a burkolt útfelületek 10–12 százaléka újult meg. Az igény ezzel szemben – számításaink szerint – 70 százalékos lenne. Több évtizedes lemaradást kell pótolnunk. A felújítások programozásánál elsősorban a forgalmi jelleget – például a busz- és teherforgalmat, átmenő forgalmat, összekötő szerepet – vettük figyelembe. Minden új burkolattal ellátott térségben sajnos további leromlott állagú utak is vannak. A lakossági bejelentéseket megvizsgálva, a burkolati hibák javítására rövid időn belül intézkedünk a Rózsa, a Szélmalom, a Felsőlövér utca és az Ibolya út esetében. A nyár végén már az útállapotok felmérését, és azok javításait ütemezzük be. Pályázati források megkeresésével és saját erőből is minden lehetőséget felhasználunk a város közlekedési feltételeinek folyamatos javítására.

Ha az aknafedeleknél törik az aszfalt...

Sokak meglátása szerint a soproni útjavítók a szintezéseknél nem mindig álltak a helyzet magaslatán: az utólagosan szintbe hozott aknafedeleknél jóval hamarabb törik szét az útburkolat, ami további burkolati hibákat hozhat létre. A városházán megtudtuk: a kivitelező hároméves garanciát nyújt munkájára. Amennyiben ilyen probléma vetődne fel ez idő alatt, köteles ingyen és bérmentve kijavítani az aszfaltszőnyeget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véget ért a VOLT Fesztivál

Amint véget ért tegnap a Pet Shop Boys-koncert, a munkások már neki is láttak a nagyszínpad elbontásához, a szemét összegyűjtéséhez. A kitartó fesztiválozók hajnalig buliztak a többi színpadnál, aztán reggel, néhány óra alvás után már szedelőzködtek. Felszedték a sátrakat, megtörölték kialvatlan szemüket, majd a kijáratnál még egyszer visszanéztek: véget ért a 14. VOLT Fesztivál. Tovább olvasom