Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Borünnep és környezetvédelmi nap egy időben

Sopron - A hétvégi, háromnapos borünneppel egy időben rendezik meg a Kolostor utcában a Legyél a Föld barátja! környezetvédelmi rendezvénysorozatot.
Szerkesztőségünket több olvasónk is megkereste, azt kifogásolva, hogy miért éppen a borünneppel egyszerre rendezik meg a környezetvédelmi napokat. Szerintük egy kulturális eseményhez nem illenek a hulladékkal kapcsolatos programok. S ez akár még zavarhatja is a borünnepre kilátogatókat.

– A két rendezvény véleményünk szerint jól kiegészíti egymást – kezdte válaszát Kosztka László, a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója. – A Kolostor utcában három sátrat állítunk fel, ahol előadásokat tartunk a hulladék útjáról, a gyermekeknek pedig játékos versenyeket szervezünk. A filmek, tablók, kiállított tárgyak a hulladék felhasználásának, újrahasznosításának lehetőségeit mutatják be. Azaz semmiféle olyan programunk nem lesz, amely zavarná a borünnepre kilátogatók jó ízlését.

Az igazgató hozzátette, a „zöldtéma" így talán több emberhez eljut és a soproniak is átérzik a hulladékkal kapcsolatos problémák fontosságát. A szelektív hulladékgyűjtés napjainkban egyre fontosabb. A borünnepre pedig sokan látogatnak ki, akik bevonhatók a mi programjainkba is.

Olvasóink írták

  • 1. stef 2008. május 28. 14:12
    „aki a jó bort szereti rossz ember nem lehet he-he”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klubhírek - Fiatal focisták és a tülök

Klubhírek: Fertőszéplak - Döntőben a fertőszéplaki iskolások labdarúgó csapatai: a megyénk iskolái… Tovább olvasom