Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Borossay György – Októberben a Kisalföld kampányzáró családi biciklitúráját indítja

Van autója és egy gyönyörű motorja, mégis kerékpárral közlekedik Borossay György.

A Vas-Villa’ oktatójánál ezt szó szerint kell érteni: két keréken megy munkába, a postára, a Balatonra, de még Párizsba is. A biciklizés emblematikus követévé vált, aki a Kisalföld kampányában is szerepet vállal.

– Hétéves lehettem, amikor Balatonszárszón a szüleim béreltek nekem egy biciklit. Már a kölcsönzőből kerekezve mentem haza – meséli a város legismertebb kerekezője. 
 
Borossay György állítja, bringával mindenhová eljut. Fotó: N. M.
Borossay György állítja, bringával mindenhová eljut. Fotó: N. M.


– Korábbi biciklis élményem is van: rendszeresen jártunk kerékpárral Brennbergbe, kisgyerekként én édesanyám mögött a vesszőkosárban utaztam – árulta el Borossay György, a Vas-Villa’ családi kerékpártúra szervezője. Próbálunk rájönni, honnan ered az eltökéltség, ami őt a kényelmes autóból a „huzatos" biciklire ülteti, de ő már a kérdést sem érti...

Az ismerősök márciusban félig tréfásan meg szokták jegyezni, hogy „na, elővetted a biciklid?". Kicsit értetlenül szoktam válaszolni: „Hiszen én el sem tettem..."

– Én azokat nem értem, akik Sopronban a kocsit választják. Egyszer autóval akartam menni a postára, két kör után sem találtam szabad parkolóhelyet a közelben, így inkább hazavittem a járgányt és visszamentem biciklivel. Mindenhová eljutok vele, nemcsak a városban, az országutakon is bárhová. Biciklivel megyek le a Balatonra, hajnalban, amikor még nem nagy a forgalom. Öt óra alatt ott vagyok és mennyi mindent látok közben! Párizsig is elgurultam – mondja Borossay György.

Borossay György emblematikus képviselője lett a kerékpáros-kultúrának, egy-egy Vas-Villa’-túrán több százan követik két keréken.
Borossay György emblematikus képviselője lett a kerékpáros-kultúrának, egy-egy Vas-Villa’-túrán több százan követik két keréken.


Tökéletesen egyetért azokkal, akik szerint a kerékpáros számára nincs rossz idő, legfeljebb helytelenül öltözött a bringás.

– Én el sem tudnám képzelni az életemet másként, gondolatban naponta hálát adok a kerékpár feltalálójának. Meg a jó Istennek, amiért vigyáz a Vas-Villa’-kerékpártúrára. Idén májusban volt a huszonharmadik, s csupán egyszer esett az eső. Hogy miért szervezem meg minden évben? Papa, mama, gyerekek, szeretet – van ennél szebb és jobb? Együtt jönnek bringázni a családok. A számok igazolják, hogy van erre igény: 1992-ben még iskolai rendezvény volt, talán százan lehettünk. Azóta volt olyan évünk, hogy közel kétezren regisztráltak. Kell ezt még magyarázni? A Vas-Villa’ családi kerékpártúra a város legnagyobb sporteseménye évek óta.

Ezek után érthető, hogy a Kisalföld Borossay Györgyöt is megkérte, legyen a Bringára, Sopron! kampány egyik partnere. Tapasztalataival az október első vasárnapjára tervezett családi bringatúránkat segíti. A naptárakba máris be lehet írni: október 5-én a Fő térről indul a görbehalmi autóspihenőbe a túra, ahol számos meglepetés várja majd a bringásokat.          

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az összes halat kilopták egy halastóból Sopronban - fotók

Bihari Csabának etetéskor feltűnt, hogy „nem mozdul a tó". A vizet leengedték, ekkor derült… Tovább olvasom