Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Boros László: Felesleges hangulatkeltés zajlik

Érthetetlen, miért kell az ebédidőre befejezett rendes közgyűlés után öt nappal tíz napirendi pontos rendkívüli közgyűlést összehívni, ezek fele a múlt hétre is előterjeszthető lett volna – fogalmazott Boros László (MSZP) sajtótájékoztatóján.

A képviselő utalt arra a levélre is, amelyet a közgyűlés címzett az Erzsébet-kórház ügyében Bajnai Gordonnak. – Felesleges hangulatkeltés, a közvélemény tudatos félrevezetése, hogy egy miniszterelnöknek címzett közgyűlési határozat bármilyen eredményt hozhat. Ugyanakkor köszönet illeti a kórház dolgozóit azokért az erőfeszítésekért, melyet valamennyiünkérdekében tesznek, fenntartva a működőképességet és a biztonságos betegellátást. Az persze érthető, hogy hiányzik az egészségügyből az eltörölt vizitdíj és kórházi napidíj bevétele. Ami pedig a gyermekétkeztetést illeti, biztos vagyok benne, hogy a szocialista frakció keres és talál megoldást.

Olvasóink írták

 • 6. Stefano 2009. október 01. 21:03
  „Tisztelt Tancs!

  Ne haragudjon ha esetleg nem emlékezem arra a beszélgetésre.

  Igazat adok önnek, de az írásomban nem azokra gondolok akik minimálbéren vannak, hanem tény az adócsalókra a segélyen élőkre akik szándékosan ugye kihasználják a Magyar jog rendszert. Valószínű, hogy több hiányzik mint amit leírt, de ilyenkor megoldás lehetne egy olyan forrásból elvenni ahol talán nem létszükséglet ez a pénz. Ugye nem kell felsorolnom mely cégek ezek?! Feneketlen kút ez az ország. Mindig elúszik a pénz valahová, csak nem oda ahová kéne vagy szükség lenne.”
 • 5. TancsKaszabell 2009. október 01. 20:23
  „Na és most a hangulatkeltésről...

  Egyetértek Boros úr,ez így igaz !
  Ez simán csak hangulatkeltés,de hát ezt várják el tőlük a főnökeik,mit is tehetnének szegény párttagok. Persze a város fideszes önkormányzata hivatalból nem tartja ezt felesleges hangulatkeltésnek,különben miért is tenné,hiszen tudatosan követte el !
  Ez igen jól illeszkedik az évek óta megszokott, gyakorolt magatartásukhoz,a kiadott ill. kézbe adott,előre elkészített propaganda szöveg "bötű szerinti " felolvasásához a manipulációkhoz,a szájjártatók kiváló módszereihez,........nem is okoztak meglepetést nekem, dicséretet kapnak majd érte !

  "Milyen okos ez a Péter gyerek,inkább papnak ment volna..."

  Szépen sorban nyilatkoztak eddig mindig.Na és manapság ? Ez a legfontosabb manapság, még inkább hiszen most osszák a pozíciókat a stallungokat ,.............nos a pénzt csak kicsit később,mert csodákat,hidakat ugyan tudnak csinálni,de a pénzre kicsit még várni kell !
  De már nagyon nagy a türelmetlenek tábora,sok az adósság teher.Mennyi is ? Miért ?
  Mert, nem mindegy,hogy nekünk mindezért, a város lakóinak mennyit kell fizetnünk,velem együtt !
  Rövidesen megtapasztalják a zemberek és ez a jobb sorsra érdemes ország is, hogy ez az egész a fidesz szerint milyen pofon egyszerű,mi tudjuk,mert mi majd......megmutatjuk hogyan kell ezt csinálni.Mit nekünk a válság, A válság ........az pedig nincs is !
  Egymillió munkahely lesz,járulékcsökkentés, és még..., és még..., és még...,..................ez maga lesz a kánaán.
  Hogy mi van, hát van népnyúzó kormány aki kifosztja az önkormányzatokat......írjunk hát levelet ....
  Érdekes !
  Ki is fosztogatja manapság a fideszes önkormányzatokat,különösen azokat akik nehéz helyzetükben úgy 15-20 évre eladósítják a városukat... ? Van néhány ! Nem is értem miben bíznak? Csak nem ......?Nem az nem lehet,..... bár a MÁV esetében már néhányszor,....... és az állami gazdaságok...... majd a mi kormányunk!

  Igen kíváncsi vagyok ,hogyan kommunikálják majd,- a szokásos és kötelező visszafelé mutogatás után-, a kényszerhelyzetükben ezt az egész "nem is létező" helyzetet,és tetteik következményeit,hiszen megígérték.

  Félek,hogy qurva nagy baj lesz ebből,akárki megláthatja !

  A lényeg :
  "..., hogy hiányzik az egészségügyből az eltörölt vizitdíj és kórházi napidíj bevétele. Ami pedig a gyermekétkeztetést illeti, biztos vagyok benne, hogy a szocialista frakció keres és talál megoldást."
  Sietek hozzátenni,hogy a rászorultsági alapon az ingyenességet megszüntetni senkinek sem állt szándékában.Arról csak a fidesz locsogott.Mit locsogott,rémhírt terjesztett a beste öregedő legényekből álló csapat.

  A megoldás :
  ..........hát nem az amiben reménykednek ezek a semmirekellők ,hanem az amit a kormány ma is tesz óriási ellenszélben és saját pártja érdekeit is beáldozva de az ország érdekében és azt egy épeszű kormányzat biztos hogy folytatná !

  Na és itt kezdődik a MI igazi problémánk, ami bizony nagyon fog fájni, szerintem !”
 • 4. TancsKaszabell 2009. október 01. 20:20
  „Kedves Stefano !

  Úgy rémlik már egyszer érintettük a társadalmi kérdéseknek ezt a mostanában gondokkal küszködő szeletét amikor annó vállalkozás vezetői tevékenységéről beszélgettünk.

  A példája igaz és általam is tisztességtelennek ítélt mértékű, de azért van még néhány szempont ami az elvonás ilyetén mértékét akár igazolhatja is ! Nem a sok bliccelő és díjfizetés nélkül lébecolókra gondolhatunk csak,az adócsalókra és egy csomó " utasra" hanem a többiekre is.Bár ők sem maradhatnak ellátás nélkül. Én igen keményen büntetném ezeket a csalókat !
  Kik a többiek ?
  Hazánkban a 3,9 millió munkavállalóból 1,8 millióan rendelkeznek minimálbérrel (azaz nem fizetnek adót), közel 800 ezer közalkalmazott vagy köztisztviselő a költségvetésből fizeti járulékait, így alig 1 millió azoknak a száma, akik a termelő szférában dolgozva, jelentős adóval a "vállukon viszik" Magyarország minden gondját és terhét.

  Nos maradt egy kis számolás után úgy kilenc millió ember ! Nem maradhatnak ellátás nélkűl !
  Hát ezért kedves Stefano !

  Ezért igaz amit Boros úr mondott,nevezetesen : "...hogy hiányzik az egészségügyből az eltörölt vizitdíj és kórházi napidíj bevétele..."
  De tudja mit nem ennyi hiányzik onnan ilyen gazdálkodás mellett, nem csak az a 25,5 Milliárd hiányzik hanem annál jóval több !
  Az egészségügy egy feneketlen zsák a mai viszonyok között!”
 • 3. Stefano 2009. október 01. 19:04
  „Mielőtt jönne a védelem addig leírom, hogy miért is szavaztak az emberek a 300 forint ellen.
  7 beosztottam van bruttó 150000 forintos fizetéssel.
  Társadalombizt. járulék 9,5% 14,250 Ft
  Egészségbizt. járulék 6% 9,000 Ft
  Ez a két járulék havi szinten van levonva a becsülettel dolgozók után.Ki kellene számolni, hogy ennyi levonás után minek fizessen még az ember. Lehet valakinek tetszik ez a fajta reform, de ez fejlettebb országokban nem. Halkan jegyzem meg Boros úrnak, hogy a 300 forint sem volt 300 forint.”
 • 2. mézgaaladár 2009. október 01. 16:56
  „Boros úr, nekem az igazi baloldaliság hiányzik az MSZP-ből! A vizitdíj nem szociális vívmány, ezt emlegetni egy igazi baloldali embernek, furcsán cseng...”
 • 1. SiLa 2009. október 01. 16:51
  „Tisztelt Boros Úr! Az egészségügyből nem a vizit- és kórházi napidíj hiányzik, hanem az a pénz, amit önök elvontak/amortáció, stb./címen. Kérem, arról beszéljem, hogy hol van az a pénz amiből megduplázták az államadosságot! A felesleges hangulatkeltést legtöbbször a baloldal okozza!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kékfrank útjára indult

Sopron - A hivatalos eljárásban már csak a cégbírósági bejegyzés van hátra, több mint száz taggal… Tovább olvasom