Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Boros Lajos: Sopron nekünk mindig ˝baromi jó˝ - online interjú

Boros Lajos, a Bumeráng egyik népszerű műsorvezetője volt a nyugatmagyar.hu szerkesztőségének vendége. Olvasóink kérdéseire válaszolt.
Véget ért az online interjú, Boros Lajos válaszolt Olvasóink kérdéseire.

Milyen a kapcsolata Ön szerint a hallgatókkal? Önök elérhetetlenek, vagy közvetlenek?

Mind a kettő. Van egy időpont, ami után az ember már nem tud továbbmaradni. Amíg lehet minden kívánságot teljesítünk, beszélgetünk, ez nekünk nagyon fontos.

Amikor volt a nagy krízis - két hónapig nem szólt a rádió -  olyan leveleket kaptunk, olyan mély érzelmekről tanúskodtak, hogy kicsit  meg is ijedtünk. A felelősségtől. Attól a tudattól, hogy beépültünk a hétköznapjaikba. Az emberek számítanak ránk, csoda felajánlások születtek, képesek lettek volna a saját zsebükből összedobni a rádió működési költségét. Mi nem vagyunk alkalmasak arra, hogy egy rádiót gazdaságilag vezessünk, ilyen szempontból kell nekünk egy ˝háttérország˝, egy háttércsapat.

Én merem remélni, hogy közvetlen a kapcsolatunk a hallgatókkal.

Milyen volt Sopron az elmúlt évi megmozdulások mellett?

Sopron nekünk mindig ˝baromi jó˝, a 24 órás Bumeráng felejthetetlen, szerintem beépült a rádiózás és remélhetőleg Sopron történetébe is. Sopron azzal, hogy diákváros, nekünk mindig egy felfrissülés.

Melyik városban volt legnépszerűbb a Mosolyturné?

Nagyváradon. Amikor az üvegfülkéből kiléptünk, mindenütt felsikoltott 10-20-30-50 ember, lubickoltunk a szeretetben.

Mennyivel más a Lali királyt vezetni?

A Lali király teljesen más. Direkt azért kaptam, meg azért is találtam ki, mert kell egy olyan műsor, ahol azt csinálom amit akarok. Egy csomó kreatív ötletem van, ami nem nagy tömegeknek szól, de nekem boldogságot ad, ha megvalósítom. Ez feltölt, szórakoztat, s a barátaim is, akikkel együtt csináljuk, igen élvezik.

Meddig éreznek erőt magukban a folytatáshoz?

Minden válság újabb erőt ad, én nagyon szeretem a válságokat. De ha a kérdés mögött az a csomagolt kívánság van, hogy hagyjuk abba, akkor közkívánatra abba fogjuk hagyni. :-) Magunktól nehezen. Én nem tudom úgy elképzelni az ˝abbahagyást˝˝, hogy kiszállok.

Hogy jut eszükbe ennyi hülyeség?

Mi hárman különböző élményvilágból jöttünk. Iszonyúan különböző féleképpen gondolkodunk, ennek következtében egy témáról mindenkinek más jut az eszébe. Ráadásul van érzékünk -  azt hiszem - a humorhoz, s egymás humorához is. A törzshallgatók meg a kollégáink provokálják ki belőlünk a hülyeséget, meg szeretünk hülyéskedni.

Miért válhatott az egyik legnépszerűbb reggeli szórakoztató műsorrá a Bumeráng?

Részben azért, mert sokáig csináltuk. Már négy nemzedék van, aki szinte gyerekkorától a fülében hallja ezeket a dolgokat. A másik dolog, hogy mi alkalmaztuk először az SMS intenzív használatát. Folyamatosan érezzük a hallgatók reakcióját, hangulatát, ha valami elkopik azt tudjuk lecserélni. Egy idő után nem csak mi szerkesztjük a műsort, hanem még 2000 ember.

Hogyan kezdődött a Bumeráng története, milyen nehézségek adódtak?

A Bumeráng története úgy kezdődött, hogy pályázatot írtak ki egy reggeli műsor készítésére, Bochi elkezdte ezt Mikó Róberttel, aki zseniális szignál gyártó volt. Amikor Bochi rájött, hogy ez az egész műsor teljes embert kíván, akkor ˝berántottak˝ engem, elkezdtük együtt kitalálni.  Külföldi példa nem volt előttünk, nem ismertünk ilyet. Így aztán feltaláltunk egy csomó olyan dolgot, amit Amerikában már régóta csináltak. Kitaláltunk például egészen egyedi dolgokat is, például a Dugófigyelőt, s az Ébresztést is.

Rengeteg nehézség volt, senki nem akarta, hogy ez így létrejöjjön, a rádió vezetésén kívül. S a rádió vezetésén belül is voltak ellenségei, mert a saját ambíciójuk volt, s a pályázatra ők csináltak egy ellenműsort is. De annyira nem volt  ahhoz, hoyg például engem felkértek az ellenműsorba is. Így nyertünk a Bumeránggal, borotvaélen ingott az egész. Szerencsénk volt, mert a hallgatók nagyon szerették.

A Juventusszal voltunk versenyben, ám ők korán felismerték, hogy eléggé jók vagyunk, s ők abbahagyták. Úgy gondolom, ez a normális, profi rádiós hozzállás. nem feccöltek pénzt olyan műsorba, ami nem sikeres.

Hogyan bírnak korán reggel felkelni?

A legnehezebben én bírok felkelni, depressziós vagyok. ˝Ma még elmegyek, de többet nem˝ - mindig ezt mondom. Az egész életstílusunk ennek a rendszernek van alárendelve. Ha későn fekszem le, másnap reggel dekoncentrált vagyok.

Milyen a kapcsolata Bochkor Gáborral, ismerték-e egymást a rádiózás előtt?

Nem ismertük egymást, ott találkoztunk először. A kapcsolatunk baráti, kőkemény munkakapcsolat. Mindketten megszállottak vagyunk, Bochkor jobban, én kicsit lazább vagyok. Én hajlandó vagyok azt mondani egy keddi napon, hogy holnap nem jövök, ilyenkor a ˝halántékához tenné a fegyvert, vagy az enyémhez.˝

Hogyan került a rádiózás közelébe?

Igazán közelébe még nem kerültem, amit mi csinálunk az egy speciális dolog a rádiózásban. A reggeli műsorra speciális szabályok vonatkoznak. Amerikában alakult ki az a történet, hogy a munkába indulóknak és a munkából érkezőknek csináltak műsort. A reggeli műsor a napi bevételnek a 60-70 százalékát hozza a rádiónál, hiszen ilyenkor érjük el a legnagyobb tömeget.
 
Ténylegesen a közelébe úgy kerültem, hogy elkísértem egy barátomat a Danubius Rádióba. A kapunál ő megtorpant, visszafordult. Bementem helyette a próbafelvételre, és ott maradtam.


Előzmények:

Kérdezze a Bumeráng népszerű műsorvezetőjét, Boros Lajost!

A nyugatmagyar.hu soproni szerkesztőségének vendége Boros Lajos lesz április 13-án 10 óra 30 perctől egy online interjú keretében.

Olvasóink elküldhetik kérdéseiket az online@nyugatmagyar.hu e-mail címre, vagy feltehetik itt, a fórumon!


Boros Lajos
Boros Lajos

A Bumeráng Mosolyturné 2011 tavasz! április 13-án, szerdán Sopronba érkezik!

A népszerű reggeli műsor a Deák térről (Mátyás u. sarok) jelentkezik majd, a helyszínen pedig két játékban lehet értékes nyereményhez jutni.

Az egyik a Samsung jégtörő játéka, ahol egy jégtömbből próbálja meg két versenyző minél hamarabb kiszabadítani a nagy értékű Samsung szellőztető berendezés távirányítóját. A nyertes egy wellness hétvégét nyer magának és a szellőztető berendezést kedvenc óvodájának!

Hihetetlen népszerűségnek örvend másik helyszíni játék, a GitárTitán játék is, ahol elektromos gitárral lehet bebizonyítani, ki tépi legjobban a húrokat!

IDE KATTINTVA letölthetitek a dob alapot, aztán kezdődhet az őrület!

A játékra jelentkezőknek ugyanazt a technikai feltételt biztosítják minden helyszínen, minden városba ugyanazt a felszerelést viszik magukkal, hogy ne legyenek technikai különbségek!

Az utolsó fellépő után (2011.04.15-én pénteken) kihírdetik a verseny győztesét, aki egy nagy értékű komoly, egyedi gitárt kap ajándékba!

Olvasóink írták

 • 18. mindigatutit 2011. április 14. 09:55
  „15
  rosszul emléxel , qvára nem politizálnak.”
 • 17. adamvok 2011. április 13. 21:21
  „gagyi”
 • 16. pistika 2011. április 13. 16:11
  „látom, kevesen ismerik az állomáskereső gombot...”
 • 15. Valaki 2011. április 13. 14:48
  „14. mindigatutit 2011.04.13. 14:09

  ez egy ilyen ország,aki sikeres valamiben azt mindig ,mindenhol fikázni kell,úgylátszik ez a menő,csak azon csodálkozom,hogy még nem kezdtetek gyurcsányozni:))

  gyurcsányi!

  Ha jól emléxem 1998 óta megy a fityeszezés és az orbánozás ezekben a libernyák rádiókban. A panelprolik kedvenc jópofizói. Remélem Sopronból kiseprűzik ezeket a ...! :)))”
 • 14. mindigatutit 2011. április 13. 14:09
  „ez egy ilyen ország,aki sikeres valamiben azt mindig ,mindenhol fikázni kell,úgylátszik ez a menő,csak azon csodálkozom,hogy még nem kezdtetek gyurcsányozni:))”
 • 13. Hyppolit 2011. április 13. 13:15
  „Az én kérdésemre nem válaszolt! Vagy mert nem oda való, vagy mert meg sem mutatták neki a szerkesztők, mert tudják, hogy nem oda való(mármint B.L.)!
  ...és csak ismétlem, soha nem fogunk Európába jutni!”
 • 12. Laborc 2011. április 13. 10:32
  „drKotász - Igaz. Kérdésedere: Kérdezd meg tőle. Itt a lehetőség.”
 • 11. Primax 2011. április 13. 10:31
  „1. zakarias3 !
  Utálod.
  Jogod van hozzá.
  Mégis itt lógsz...:):):)”
 • 10. drKotász 2011. április 13. 10:30
  „9. Laborc
  Ebből csak következtetéseket lehet levonni, következménye nincs semmi.
  Amúgy tényleg mit csinál ez ott?”
 • 9. Laborc 2011. április 13. 09:42
  „7. Hyppolit - Kiváncsi volnék, ebből milyen következményeket vontál le.”
 • 8. dodolle 2011. április 13. 09:28
  „Hogy néz ki egy átlagos napja? Mennyire lehet megszokni a hajnali kelést és hogy tudja magát trenírozni a reggeli jó hangulatra?”
 • 7. Hyppolit 2011. április 13. 09:19
  „6-hoz. Köszönet a jó ötletért!, Tehát Google:"...apja Boros Emil, anyja Goldstein Klára....20 évesen bádogos a Hűtőgép KTSZ-nél, majd gyengeáramú üzemmérnök lett.1977-84 között a KISZ Központi Művészegyüttes folkpódiumát vezette, majd innen egyenesen a Hungaroton főszerkesztői székébe került..." talán nem véletlenül, a többit pedig ismerjük.”
 • 6. Laborc 2011. április 13. 08:57
  „Zakarias3, de hallgatom a Neo FM-et. Tény, hogy Bochkor az alapja az egész Bumerángnak és nélküle nem az igazi. Boros Lajosnak egyedi humora van, ami vagy bejön valakinek, vagy nem. De azért, mert nem mindenkinél ülnek a poénok, az nem azt jelenti, hogy nem oda való. Azért ennél kicsit összetettebb a dolog. Szerintetek ha annyira nem oda való és semmit sem ér, Bochkor miért "tűri meg" maga mellett? Javaslom, üssétek be a Google-ba a nevét és olvassatok utána, mit tanult és csinált eddig az életében és rájöttök, hogy valamit tudhat, valamiért ott lehet.”
 • 5. Filtec 2011. április 12. 21:30
  „ 
  Nem hallgatom a NEO FM-et.

  MR1 párti vagyok.

  Sláger rádióban még heti 1-2 alkalommal hallgattam őket, de elég gyorsan leszoktam erről a csatornáról, mert
  ordenáré, mocskos szájúak, már reggel 8 óra előtt sex, pornó stb. volt a témájuk.

  Akkor, amikor még a gimis fiam is itthon készült a suliba, akkor ők alpári módon próbálnak röhögve poénkodni.
  Gondolom a primitív embereknek szól a mondanivalójuk, mert nem tudom elképzelni, hogy (kivétel mindig van)
  egy normális, tanult ember ezt a süket, dumát hallgassa.

  Én tuti, hogy kihagyom őket.”
 • 4. Hyppolit 2011. április 12. 20:41
  „Azt szeretném kérdezni Boros Lajostól, hogy milyen érzés úgy a médiában szerepelni, hogy nem oda való?
  (Kérdésem él nélküli értelmezéséhez annyit, hogy egy valamire való ötletes poént még nem hallottam tőle, viselhetetlen az a "mardel"-vihogás, amit erőlködve nyomnak a hallgatóság gyomrába, végtelenűl idegesítő az a "csakazértisjóakedvem"-stílus, amivel önfeledtnek próbálnak látszani. Amig a Sláger-rádió megszünése után nem voltak színen, Magyarországon senki sem vágott eret magán!)...egyébként feltehetően magánemberként akár egy kerti partin vidám személynek tűnhet.”
 • 3. zakarias3 2011. április 12. 18:12
  „T.Laborc!Szerintem te nem hallgatod a neo fm-et!”
 • 2. Laborc 2011. április 12. 17:31
  „1. zakarias3 2011.04.12. 16:57
  Ez is egy vélemény, jogod van hozzá, hogy kinyilvánítsd. De vajon vállalod-e szemtől szembe is, vagy csakígy, egy nick mögé bújva tudsz ilyen keményen fogalmazni? Ha meg nem tudod, ki az a Boros Lajos, olvass utána!”
 • 1. zakarias3 2011. április 12. 16:57
  „Ki az a Boros Lajos? Szerintem egy ripacs!A neo fm en próbálja a semmit nem érő poénjait elsütni,kevés sikerrel!Persze, ő magával nagyon el van telve,és a beszólásai saját magának nagyon tetszenek!Bocskor nélkűl sehol sem lenne!
  Semmi keresnivalója a médiában!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban prostituált, Sárváron ittas kerékpáros

A soproni rendőrkapitányság nyomozói lakossági bejelentés alapján ellenőrizték az egyik panziót. Azt… Tovább olvasom