Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 4°C Még több cikk.

Borlovagrendi avatás

Az új tagokkal nyolcvanra bővült azok száma, akik a borlovagrend égisze alatt magukénak érzik az eredeti célok támogatását.

Tizenegy soproni és környéki személyt léptetett elő avagy avatott újonnan az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátus Soproni Legátusa az evangélikus templomban szombaton.

A szüreti napok látványos eseményeként, ünnepélyes ceremónia színhelye volt szombaton délután az evangélikus templom: Horváth Imre városplébános és Gabnai Sándor evangélikus esperes - mindketten borlovagok - által tartott ökumenikus istentisztelet keretében a borlovagrend soproni legátusa nyolcvan tagra bővült. Tizenegy személyt léptettek elő, illetve avattak újonnan a rend tagjává.

Borlovagrendi avatás - Fotó: Magasi Dávid

- A borlovagrend a keresztény hagyományok és értékek ápolását, továbbá a borkultúra emelését, terjesztését tűzte ki célul maga elé - fogalmazott Veres János borlovag, a soproni rend első legátja. - Európában már tizennyolc országban működik a borlovagrend, Sopronban 2006-ban alakult meg a legátus. Az előkészület egy évig tartott, jómagam Ausztriában kaptam a feladatot, hogy megszervezzem a nyugat-magyarországi szervezetet. Somlai Attilával és Károlyi Gyulával kezdtünk munkához, mára - a most avatott új tagokkal - immár nyolcvanra bővült azok száma, akik a borlovagrend égisze alatt magukénak érzik az eredeti célok támogatását. A jelölés - és az ünnepélyes avatás - egyébiránt nem jelentkezés, hanem ajánlás alapján történik. Megyénkben Győrben és Mosonmagyaróváron is működik borlovagrend.

Kovács Gabriella a soproni borlovagrend most avatott kilencedik női lovagja. Mint mondta, nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy immár "hivatalosan" is népszerűsítheti szűkebb-tágabb környezetében a lovagrend eszmeiségét.

Olvasóink írták

  • 3. egysoproni_ 2009. szeptember 06. 11:13
    „Nocsak, nocsak. A 3. képen egy ismerős ember karddal a kezében... :-)”
  • 2. FREDDY/S 2009. szeptember 06. 11:05
    „Kivéve, ha bort iszik és vizet prédikál, nemde...”
  • 1. lenk 2009. szeptember 06. 10:51
    „Borban az igazság, borlovagban a bor. Ergo borlovagban az igazság.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok gyermek, több öröm és szeretet

"Aki több gyermeket vállal, hazánk mellett dönt" - hangsúlyozta dr. Szabó Endre, a Nagycsaládosok… Tovább olvasom