Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Borfogyasztás a soproni egyetemen

A Nyugat-magyarországi Egyetem soproni campusának Hallgatói Önkormányzata Bacchus-hetet szervezett.

A programsorozat célja, hogy a diákoknak bemutassák a Soproni borvidéket és a kulturált borfogyasztást.

– Első alkalommal, ámde hagyományteremtő szándékkal hívtuk életre a rendezvényt – mondta Gáspár Gergely, az NYME hallgatói önkormányzatának általános alelnöke. – Én ugyan szombathelyi vagyok, de öt éve Sopronban tanulok, és nagyon fontosnak tartom, hogy a fiatalok a kékfrankos fővárosában megismerkedhessenek a helyi borokkal, a borvidék sajátosságaival. Úgy gondolom, egy itt tanuló egyetemistának a műveltségéhez hozzá kell hogy tartozzon némi borászati ismeret is. Mivel elég előadást hallgatnak a diákok az egyetemen, ezért szórakozással próbáljuk összekötni az információátadást. Reméljük, a kezdeményezés eléri a célját és a kóstolók során új kedvenceket választanak a fiatalok. Minden bizonnyal rájönnek arra is, a silány, fejfájást okozó, bornak alig nevezhető italok árát 100–200 forinttal ha kipótolják, minőségi bort ihatnak – tette hozzá a szervező.

A rendezvényhez a Ferenczy- és a Roll-pincészet csatlakozott. – Örültem, amikor az egyetemisták megkerestek az ötlettel. Meg kell ragadni minden lehetőséget, ahol népszerűsíthetjük a soproni borokat, hiszen ezek a fiatalok tanulmányaik végeztével az ország minden szegletébe elviszik a borvidék jó hírét – fogalmazott ifj. Roll Péter.

Olvasóink írták

 • 3. truelly 2010. október 02. 19:07
  „Egyébként pedig valaki közzé tehetné akár a bármelyik büszke dékán, tanszékvezető, "professzor" egyetemi docens! dr. Fodor Tamás otthoni telefonszámát, hogy ha esetleg mégis előfordulna, hogy felelőtlen borfogyasztó egyetemi hallgató az ablak előtt részegen ordibál, fel lehessen hívni őket (mégis csak ők az illetékesek), hogy intsék csendre őket! Nem beszélve a "rókáról" amit illenének eltakarítani!”
 • 2. truelly 2010. október 02. 18:33
  „Fogyasszák felelősséggel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 1. Primax 2010. október 02. 08:54
  „"...és nagyon fontosnak tartom, hogy a fiatalok a kékfrankos fővárosában megismerkedhessenek a helyi borokkal,..."
  Ismerik. :):):)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

John Lennon-szobrot avatnak a soproni zeneiskolában

John Lennont a fiatalság jelképének tartják, s a Beatles-híresség mellszobrát a soproni… Tovább olvasom