Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Borászok az unióba lépés előtt

Két napig neves hazai és osztrák borászati, marketing- és idegenforgalmi szakemberek találkozójának ad otthont Sopron. A közel kétszáz hallgató részvételével megrendezésre kerülő III. Magyarországi Bormarketing Konferencia csütörtökön a Hotel Sopronban nyitotta meg kapuit.
Dr. Németh Imre (középen) szerint a szakemberek tudásuk átadásával garantálnák a sikert.
A rendezvényen Kránitz László országgyűlési képviselő köszöntötte a jelenlévőket és elmondta: a mostani nemzetközi, határon átnyúló rendezvény kiemelkedő jelentőségű, és rendkívül aktuális 16 hónappal az EU-csatlakozás előtt.

Szükség van elismert szakemberekre is

A hazai borágazat európai uniós versenyképességének eléréséhez egyre nagyobb teret kell kapnia a marketing-szemlélet elterjesztésének és a gyakorlati marketingtechnikák alkalmazásának – szögezték le az előadók. A résztvevők valamennyien egyetértettek abban, hogy a magyar bor világhírű, ám ahhoz, hogy a nemzetközi piacon, az uniós elvárásoknak is megfelelve megállja helyét és az ágazat versenyképessége is javuljon, jól kiválasztott marketingeszközöket kell alkalmazni. Nagy szükség lenne nemzetközi tekintélyű borászati szakemberekre is, akik tudásukat átadva garantálnák a sikert.

Élesebb versenyhelyzet

A konferencián az érdeklődők megismerkedhettek a Nemzeti Borstratégiával, mely a versenyképes magyar borászat gazdasági, szakmai és marketing-célkitűzéseit tartalmazza. – Hazánknak gazdaságilag is fel kell készülnie arra, hogy az Unió egységes piacára bekerülve a magyar termelők sokkal élesebb versenynek lesznek kitéve. A sikeres piaci megjelenéshez a kiváló minőségű borokon túl szükséges a megfelelő technikai felkészülés és az EU borpiaci szabályozásának alapos ismerete – hangsúlyozta köszöntőjében Dr. Németh Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter. Mindezek érdekében a mai napon az aktuális borturisztikai trendekről, marketingeszközökről és osztrák szakemberek tapasztalatairól hallgathatnak értékes előadásokat az érdeklődők.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fertőn még kihúzzák a hálókat

A Győri Előre Halászati Szövetkezet többségében pontyot és busát szállít megrendelőinek a karácsonyt… Tovább olvasom