Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Borárveréssel búcsúzott a vásár

Jótékonysági borárveréssel zárta kapuit tegnap a Fő téren a soproni karácsonyi vásár.
A borvidék palackozott nedűit a karácsonyi fesztivál fellépő együttesei és művészei aláírásával kínálták a vásár látogatóinak és kiosztották a vásárdíjat is. A Fesztivál Zenekar muzsikájá val indult tegnap délután öt óra kor a vásár ünnepélyes zárása.

A fagyos idő ellenére sokan látogat tak ki a Fő tér utolsó adventi ren dezvényére, licitáltak a felajánlott borokra és szerencsét próbáltak a tombolán. – A tavaly megrendezett első ár verésen közel 20 ezer forint gyűlt össze, melyet az Erzsébet-kórház nak ajánlottunk fel – mondta el Rigler Zsolt, a Bormarketing Mű hely Kht. ügyvezetője. – Idén két szer ennyiért, 45.400 forintért kel tek el a dedikált soproni italok.

Az árverésen a környék borá szatai legnemesebb nedűikből ajánlottak fel, melyeket neves művészek és közéleti személyisé gek karácsonyi üdvözletükkel, aláírásukkal láttak el. Ezerforin tos kikiáltási áron kerültek kala pács alá a palackok és a legtöbbet, 3500 forintot az Iváncsics Pincé szet Irsai Olivérjéért (Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar szignó jával) adták, szorosan mögötte végzett a Luka Pincészet bora (Csollány Szilveszter kézjegyével), valamint a Vincellér-Ház vörös bora (Roy és Ádám aláírásával). A szervezők, valamint a részt vevő borászatok a befolyt bevé telt a Tómalom Híd Alapítvány (Tómalom utcai gyermekott hon) és a Boldogabb Gyerme kekért Alapítvány (Cseresznye sori gyermekotthon) számára ajánlották fel.

A soproniak szavazatai alapján a karácsonyi vásár fődíját Mészá ros Józsefné győri játékkereskedő vihette haza. Szabadhegyi Idén összesen 45.400 forintért keltek el a dedikált soproni italok. Az összeg jótékony célokat szolgál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

GySEV: kétmilliárd forint a tét

Eredménytelennek nyilvánították a GySEV Rt. ingatlanjaira kiírt… Tovább olvasom