Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Bontókalapáccsal támadt a rendőrökre

Sopron - Ittas állapotban bontókalapáccsal és kutyájával támadt intézkedő rendőrökre az a nagycenki férfi, akinek ügyét a Soproni Városi Bíróságon a napokban tárgyalták. Egy év – négy évre felfüggesztett – börtönre ítélték.

A történet még tavaly szeptemberben kezdődött, amikor az egyik nagycenki kocsmában hárman összeszólalkoztak. Az eldurvuló szóváltás a Gyár utca egyik családi házánál folytatódott. A most bíróság elé állított nagycenki férfi akkor – eddig tisztázatlan körülmények között – meg is sérült. Kihívták hozzá a mentőket, majd nem sokkal később a rendőrséget. Az elsősegélynyújtást elutasította az illető, a rendőrök pedig – látván a férfi ittasságát – hazaküldték, kétszer is. Ám éjjel 11 óra tájban a 43 éves, alkalmi munkából élő férfi bontókalapáccsal a kezében és nagy testű kutyájával együtt a helyszínre érkezett. Az intézkedő rendőrök felé indult.

Támadólag mellmagasságban tartotta a bontókalapácsot, kutyáját pedig uszította: „Fogd meg!" Majd ordított: „Mocskos zsaruk, most megdöglötök! Most legyen nagy a szátok!" A szolgálati autóba behajoló rendőrt a társa mentette meg az ütéstől, amikor kiáltott neki: vigyázz! A veszélyben lévő rendőr elugrott a kocsitól, majd társával többször is felszólították a dühöngő férfit, hagyja abba. Mindhiába. A vádlott a rendőrautó jobb elejénél megállt, a bontókalapácsot a feje fölé emelte, de a motorháztetőre már nem sújthatott: egy ismerőse abban a pillanatban a háta mögé lépett, s egy hirtelen mozdulattal kicsavarta a súlyos szerszámot a férfi kezéből. A zsaruk ezután előállították a kapitányságra s büntetőeljárást kezdeményeztek ellene.

Illusztráció
Illusztráció

Dr. Szabó Magdolna bíró bűnösnek találta az eddig büntetlen elő-
életű férfit felfegyverezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, s ezért egy év – négy év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte. A mintegy 25 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte a vádlottat. Az ítélet jogerős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lerepült az útról: szörnyethalt - sokkoló fotók

Petőháza irányából Fertődre tartott vasárnap reggel 7 óra 20 perckor egy 36 éves magyar… Tovább olvasom