Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Bontják a soproni Tűztorony állványzatát

A kivitelező a napokban kezdte meg a soproni Tűztorony állványzatának lebontását. A következő, látványos munka várhatóan október 24-én lesz.

A kivitelező a napokban kezdte meg a soproni Tűztorony állványzatának lebontását. A torony külső falánál megpróbálták az eredeti színt visszaállítani, így az most egy halvány, pasztell árnyalatot kapott.

A következő, látványos munka várhatóan október 24-én lesz. Ekkor állnak majd neki ugyanis a daru szétszerelésének. Mindez a tervek szerint október 30-ig tart. A daru helyén lévő sétányszakaszt ezt követően állítják helyre. Úgy értesültünk, hogy a Tűztorony teljes felújításával, illetve a „levonulással" idén végeznek a szakemberek.

A torony külső falánál megpróbálták az eredeti színt visszaállítani. Fotó: Magasi
A torony külső falánál megpróbálták az eredeti színt visszaállítani. Fotó: Magasi


A Várfalsétány Bünker köz Színház utca mögötti szakaszán már csak a sétány burkolása és növényesítése vannak hátra. Ezt követően kerülnek elhelyezésre a sétány szakaszait lezáró acélkapuk. A Színház utca 3. mögötti szakaszon a római kori bástya maradványait bemutató pince kialakításának befejező munkái folynak.

A pince feletti járófelület és sétányrész burkolása fejeződik be hamarosan. A Várkerület mögötti szakaszon a burkolás és növénytelepítés munkái vannak hátra.

A Match áruház mögött a növényirtás és a meglévő kockakő burkolat letakarítása van folyamatban. A Szent György utca felé kialakított várfal áttörésével kialakított lépcső fa lépcső elemeinek elhelyezése, kőzúzalék burkolat készítése és a növények beültetése következik.

Helyreállításra kerül az Előkapu utca is, új gránit kiskockakő burkolatot kap, a fahidak is felújításra kerülnek.

Forrás: sopronibelvaros.hu.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életmódexpo a jótékonyság jegyében - Nyereményjáték

Minden ember szeretne egészséges lenni, azonban a népesség csupán kisszázaléka tesz is érte, hogy… Tovább olvasom