Kisalföld logö

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 18°C Még több cikk.

Bonckéssel szúrta hasba élettársát

A soproni T. Zoltán szombaton délelőtt egy 19 centiméter hosszú késsel szúrta meg 51 éves élettársát.

A soproni T. Zoltán szombaton délelőtt egy 19 centiméter hosszú késsel szúrta meg 51 éves élettársát. A férfi boncmesterként tanult öltésekkel, házi cérnával  varrta össze a sebet, nő azonban nem élte túl a „műtétet", még aznap éjszaka meghalt.

A bűnjel.
Szalontüdő főzésébe kezdett szombaton reggel az 59 éves soproni T. Zoltán és élettársa. Ahhoz, hogy ihletük legyen, felbontottak egy üveg konyakot, s néhány pohár ital elfogyasztása után nekifogtak a hús felszeletelésének. A férfi egy 19 centiméter pengehosszúságú – a boncolásoknál használt kétélű – szervkéssel állt neki a feladatnak. Társa azonban magára hagyta, mondván: ehhez nincs kedve, és bement a szobába lepihenni. A nő egy idő után újból megjelent a konyhában, s a korábban elfogyasztott ital hatására agresszíven elkezdte kritizálni a férfit.

A nő legnagyobb gondja az volt, hogy társa durvára vágja a hússzeleteket. Szó szót követett és a megsértett férfi is begőzölt, teátrálisan hadonászni kezdett a vita közben.
A borotvaéles kés ekkor is a kezében volt – mint azt T. Zoltán később a rendőröknek elmondta –, véletlenül megszúrta élettársát.

Éjjel már nem lélegzett

A nő a köldöke mellett, a bal oldalon ejtett 6 centiméter hosszú sebet nem vette komolyan, és azt sem engedte, hogy a férfi orvost hívjon. Inkább ivott még egy konyakot, és a fotelba ült. T. Zoltán gondolta, hogy gond lehet, ezért normál, fehér háztartási cérnát fűzött a tűbe és boncmesterként tanult öltésekkel összevarrta a sebet, majd fájdalomcsillapítót adott a nőnek. Időközben az étel is elkészült, de csak a férfi evett belőle, a nő nem kért az ételből.

Este aztán lefeküdtek, de éjjel kettőkor, amikor a férfi WC-re ment, a nő már nem lélegzett. T. Zoltán ekkor értesítette a rendőrséget arról, hogy megölte élettársát.A férfit halált okozó testi sértés miatt őrizetbe vették, a mai boncolás állapítja meg majd, hogy a nő halálát melyik belső szerv sérülése okozta.

„Rendes ember a Zoli"

Mintha mi sem történt volna, a megszokott vasárnapi csendélet fogad bennünket a Soproni Horváth József utca 31. szám lépcsőházában, pedig tavaly ősszel itt folyt vér az egyik itallerakatban. (A Kisalföld beszámolt a történtekről.) Megkéseltek a bevételért egy ártatlan embert.
– Rendes ember a Zoli, nem volt gondom az élettársával sem – mondja V. M., aki a lakók ügyes-bajos dolgainak felelőse, igaz, nem hivatalosan, csak megszokás alapján. Itt ugyanis ő már huszonhat éve lakik a családjával, valakinek pedig rendet kell tartani.

 – Az éjszaka semmit sem hallottunk, de reggel, amikor a templomba készülődtem, láttam a rendőrautót az utcán és rossz érzésem támadt, eszembe villant a tavalyi rablógyilkosság. Akkor tudtuk meg, hogy  haláleset történt a harmadikon.

Munkatársait kerestük

A soproni Erzsébet-kórház kórbonctani osztályán – hétvége lévén – senki sincs szolgálatban. Információink szerint T. Zoltán főnöke és helyettese is külföldön tartózkodik.
Csupán a belgyógyászati osztály ügyeletes orvosát tudtuk elérni, aki felvilágosított bennünket, hogy hétfőig hiába is keresünk ott bárkit, mert nincsen patológiai ügyelet. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miniszteri börtönmustra

Petrétei József igazságügy- miniszter járt csütörtökön a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönben. Tovább olvasom