Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Boldogságot akar adni a fiának

Rengeteg energia és elszántság lakozik Orbán Gabriellában, aki kilenc éve küzd kisfia gyógyulásáért. Most úgy látja, nincs sok remény a további javulásra, ezért úgy döntött, élményekkel teszi teljessé sérült gyermeke életét.

– Nagyon bíztam az orvosokban. Amikor a szülést követően azt állították, hogy egészséges a gyerekem, akkor sem kételkedtem – idézte a múltat a portálunk kérésére Orbán Gabriella, a születéskori oxigénhiányos állapottól sérültté vált soproni kisfiú, Bakonyi Levente édesanyja. (Levente sorsát  folyamatosan figyelemmel kísértük.) – Aztán feltűnt, hogy a kicsi nem úgy mozog, mint kellene, sokkolt, amikor kimondták: soha nem lesz önálló.

Vittem neves gyógytornászokhoz, hároméves korában a Pető-intézet bentlakásos óvodájában hagytam, mert azt mondták, látnak reményt a javulásra. Majd megszakadt a szívem itthon a fiam nélkül, de bíztam a csodában. Megpróbálkoztunk az őssejtkezeléssel is, háromszor jártunk Kínában. Mentálisan sokat fejlődött a fiam a terápiától, mert míg korábban a sétáknál a szemét sem volt hajlandó kinyitni, most arcjátékkal kommunikál, nevet – mesélte Gabriella.

Gabriella akkor a legboldogabb, ha mosolyogni látja a fiait, Leventét és Danit. Fotó: Magasi
Gabriella akkor a legboldogabb, ha mosolyogni látja a fiait, Leventét és Danit. Fotó: Magasi

Az édesanya elmondta, sokat köszönhet a városban élőknek, akik támogatták a gyógyulást. Kínába a repülőjegy 500 ezer forint, a kezelés 16 ezer dollár, s az ott-tartózkodás költségeit is maguk fedezték. Egy kúrán ötször kapott őssejtet a kisfiú és részt vett gyógytornán is.

– Rengeteg fájdalommal jártak ezek. A fiam eddigi kilenc évéből nem volt olyan nap, hogy ne mentünk volna kezelésre. Szurkálták a fülét, a gerincét, ha autóba ültünk, rettegett a félelemtől. Ezért úgy döntöttem, mivel jelentős javulás az állapotában sajnos úgysem állhat be, mostantól itthon próbálok megadni mindent neki. Élményekre gyűjtök, úszni, lovagolni hordom, ezeket imádja. Szeretném elvinni nyaralni is – tervezgetett.

Gabriella nyár óta egyedül neveli a gyerekeket, kisfiát óvodába, Levit fejlesztő iskolai csoportba hordja. A család segít a lakáshitel fizetésében, de a mindennapi kiadások őt terhelik. A családi pótlék és a gyes a fix jövedelme, ez 62 ezer forint havonta. Szeretne dolgozni, fél 8-tól 3-ig mosogatást, takarítást, gyermekfelügyeletet, ápolást vállalna. Könnyekkel szemében mesélte mennyit adott neki beteg gyermeke. Rájött, lehet boldogan élni akkor is, ha nincs minden rendben. Csak biztonságot szeretne. Ha tudná, lesz pénze arra, hogy fejleszthesse gyermekét, s megvegye a joghurtot, a könyveket, melyeket Levi is szívesen lapozgat. Akkor nem lenne több álmatlan éjszakája.

– A fiam mindent ért, szereti a zenét, a mesét, jó a humora. Csak beszélni és mozogni nem képes. Ennek ellenére számomra a legtökéletesebb kiskölyök a világon.


Még gyűjtenek

A Bakonyi Levente név összefonódott a kupakgyűjtéssel. Ma is örömmel fogadják a műanyag palackok kupakjait, bár a korábbi 70 forint helyett már csak 25 forintot fizetnek a felvásárlók kilójáért. Aki segíteni szeretne, keresse az anyukát a 20/424-5103-as telefonszámon, a Bakonyi Levente Gyógyításáért Alapítvány a 11737083-20117672 OTP-számlaszámon fogad felajánlásokat.


Olvasóink írták

 • 19. Levianya 2010. március 07. 13:17
  „Kiegészítés az előzőkhöz.
  Aki ismeri és nyomon követte idáig a kisfiam életét, az tisztában van azzal, hogy születésétől az elmúlt év augusztusáig, a volt párommal együtt tettünk meg mindent érte!! Kapcsolódó cikkekben olvasni lehet erről, így nem értem néhány ember miért gondolja azt, hogy én, csak is én akarom learatni a babérokat! Ha egyáltalán a mi esetünkben létezik babér!
  Aki pedig ismer engem és ismeri a történetünket tudhatja, hogy a küzdés mértékét sem kellene patikamérlegre tenni! Tettük amit a szívünk diktált és diktál a mai napig is! Az hogy ezt a mindennapokban a lakásajtón belül én hogy vitelezem ki és hogy, hogy élem meg azt csak én tudom! Realista vagyok és tudom, hogy még mi vár rám, de ezt akarom tenni mert szeretem a fiaimat! .....és engem csak az ő sorsuk érdekel!”
 • 18. Levianya 2010. március 07. 12:12
  „Tisztelt olvasó!
  Sajnos a cikk utáni visszajelzésekből azt a következtetést vontam le, hogy sokan nem értették meg igazán, hogy miért is született meg!!
  A cikk elején a hosszú évek küzdelmeiről írt az újságírónő, amit a volt párommal éltünk át válvetve!
  Aztán íródott, hogy az elmúlt év nyarától teszem mindezt nélküle! Az is jól olvashatóan szerepel még a cikkben, hogy azóta a család segítségére szorulok a lakással kapcsolatos kiadásokba amit ezennel hálás szívvel megköszönök!! Nélkülük fogalmam sincs mi is lenne most!!
  A cikk lényege minösszesen az volt, hogy szeretnék dolgozni, hogy önnálósíthassam magam és levegyem a család, a Bakonyi család válláról ezt a tehet!
  Ezenkívül a kupakgyüjtés folyamatosságáról és a Levi alapítványáról esett még szó!
  Mérhetetlenül sajnálom, ha valaki a cikk tartalmát félreértette és azt is ha ezzel olyan embereket bántottam meg akaratom ellenére akiket sosem akartam!!

  Tisztelettel.

  Levi és Dancsa anya”
 • 17. HUN1 2010. március 07. 06:46
  „Én néhány házzal arrébb lakom,szoktam velük találkozni,köszönünk,bár nem ismerjük egymást.A kupakokat énis gyüjtöm,és mindig valahova leteszem ahol levinek gyüjtenek.Csináljátok ti is egyre többen,mert segíteni jó,nagyon jó!!!”
 • 16. Sophia 2010. március 06. 14:18
  „Gabriella!Sok erőt és kitartást kívánok az élethez neked és a 2 kisfiadnak!
  Én nem tudom mi és hogyan történt,miért is hagyta el a párját és a 2 gyermekét az apa de nagyon megdöbbentem a hír hallatán.”
 • 15. Levianya 2010. március 06. 13:13
  „Kedves Virgo14!!
  Rád bízom a döntést! Az alapítvány valóban szigorú és csak az alapítóokiratban szerepeltekre használhatom!
  Hosszútávon, hogy a Levinek legyen pénze, jobb ha ott gyűlik, de sajnos nem titok, hogy a napi kia-
  dásaimat is jól meg kell gondolnom! Igy kérlek te döntsd el!
  Köszönöm szépen előre is a segítségedet, de kérlek csak akkor tedd ha neked nem fog hiányozni!

  Üdvözlettel!

  Levi és Dancsa anya”
 • 14. Virgo14 2010. március 06. 10:32
  „Kedves Gabi!

  Én azt szeretném megkérdezni, hogy melyik jobb Nektek? Ha az Alapítvány kap pénzt, vagy közvetlenül a Családod? Csak azért kérdezem, mert az alapítványi pénz felhasználása sokkal kötöttebb, és megpróbálnék ott segíteni, ahol a legjobban kell (sajnos csak szerényen).

  Sok erőt és örömöt kívánok!

  Egy anyuka”
 • 13. Levianya 2010. március 06. 10:04
  „Kedves segítők!!
  A kupakokért én is szivesen elmegyek, csak kell tudnom, hogy hová és mikor!! A cikkben szerepel a telefonszámom! Ha kapok egy sms-t az is elég és már megyek is!! Vagy a Határőr utca 7. lépcsőháza elé is le lehet tenni! Ott mindíg megtalálom!
  Előre is hálásan köszönöm!

  Levi és Dancsa anya Gabriella”
 • 12. anikusz 2010. március 06. 09:42
  „Én is Sok erőt és kitartást kívánok a kis családnak!
  Érdekelne, hogy hol lehetne leadni még kupakokat?”
 • 11. postagalamb 2010. március 05. 22:41
  „EMBEREK! Legyetek emberek! Ne vájkáljatok mások magánéletében és pénzügyi helyzetében! Ez kettőjük dolga, ha így alakult az életük, így alakult. Nézzétek meg a válási statisztikákat, hányan válnak el ennél jóval kisebb problémák miatt! Ha segíteni akarsz/tudsz, segíts, ha nem, akkor ne, de ne tedd patikamérlegre a küzdelmeiket. Inkább örülj neki, hogy van ilyen, nem adja fel, meglátja az életben és a sérült gyermekében a jót meg a szépet. Te, aki osztod az észt, kibírnád, tudnád jobban csinálni? Én nem biztos, sosem próbáltam. Remélem megúszom.
  Kitartás Gabriella!”
 • 10. jane 2010. március 05. 16:45
  „Bocs, tényleg nem a család dogait szeretném firtatni, elég sajnálatos dolog, hogy az apa elhagyta őket, de lehet hogy így jobb nekik. Nekem csak az tünt fel, hogy Gabriellának csak a gyes és a csp. a fix jövedelme, hát az apa nem fizet a gyermekei után? Ha már egyszer a lelki terheket " letette", azért az anyagi részét vállalhatná, kiváltképp, ha igaz amit az egyik fórumozó írt, hogy vállalkozása van.
  Az anyagi terhek nélkül is iszonyú nehéz lehet, csodálom ezért a kitartásáért Gabriellát.
  További erőt egészséget kívánok ehhez a nagy megpróbáltatáshoz.”
 • 9. Levianya 2010. március 05. 16:18
  „.......és még valamit!
  Ez a cikk nem rólam és nem az apukáról szól! Nem kérek senkitől segítséget a mindennapi megélhetésünkre mert erre megvan a megfelelő szerv akihez fordulhatok!
  Csak azt szeretném, ha tudnám, hogy van a Levinek pénze az alapítványon és mindent ki tudok fizetni belőle ami kicsit jobbá teszi az életét! Segédeszközökre, terápiákra gondolok! Ezért eddig is mindent megtettem és ezután is így teszek majd!”
 • 8. Levianya 2010. március 05. 15:45
  „Kedves mindenki!!
  Valóban senki sem tudja, hogy mi játszódott le köztem és a volt párom között az utóbbi időben, de ez nem is lényeges!! A tény az, hogy egyedül maradtam velük és meg teszek értük mindent amit csak tudok! Apának is így kellene tenni mert ez a két kicsi fiú, maga a csoda!

  Az alattam szólónak csak annyit, hogy ne higgye, hogy ő tudja az igazságot!! Azt csak én tudom, és a volt párom! Szépeket mondani a legegyszerűbb és bemocskolni azt aki hosszú ideig szerette alattomos dolog!
  Na nekem ettől fordul fel a gyomrom!!

  Szeretném megköszönni mindenkinek aki még mindíg látja Leviben a tisztaságot!! Én látom és ezt semmilyen harc, vihar vagy vulkánkitörés nem veheti el tőlem!!

  Szép hétvégét kívánok mindenkinek!!

  Levi és Dancsa anya.”
 • 7. ooooo 2010. március 05. 13:33
  „na, hogy tiszta legyen a kép:
  attól, hogy valkinek ˙(sajnálatos módon) sérült gyermeke születik, nem biztos, hogy ehhez bónuszban egy tökéletes kapcsolatot kap ajándékba!
  az apa küzdelme ugyanolyan, SÖT NAGYOBB volt, de a kapcsolatuk ettől még megromlott!
  talán azt még a legkorlátoltabbak is felfogják, nem vezet jóra, ha a gyerekek olyan légkörben nőnek fel, ahol a szülők -enyhén szólva- puskaporos hangulatban próbálják nevelni őket.
  Shaki!
  jucus barátod az apa ellen és nem csak az anya mellett érvelt, EZ TÖBB MINT GUSZTUSTALAN!
  amit pedig a médiában láttok, az a valóság erősen elferdített hasonmása!
  ..és személyeskedés nélkül is elhihetitek: ÉN TUDOM!”
 • 6. ursula 2010. március 05. 13:25
  „Szóljon ez a cikk Leventéről, és ne a családról (a hozzászólások pedig pláne arról szóljanak).
  Egy kérdésem azért lenne: most akkor kell még gyűjteni (iskolákban , éttermekben) a kupakokat Leventének, vag ymár nem?”
 • 5. jucuska40 2010. március 05. 13:16
  „Gabriella ...kitartást és dok erőt kívánok!!! Emberfeletti amit csinálsz...ne hallgass a sok rossz véleményre....a lényeg amin keresztül mész !”
 • 4. dzsi 2010. március 05. 13:06
  „Nem kellene belemennetek más magánéletébe...ez nem az rtl-klub meg a telaviv2-ő!!!!Mindenki foglalkozzon a maga dolgával,és nem maradna időtök mással foglalkozni...EZ ITTEN KÉREM SOPRON!!!--itt ez a divat..sajnos..”
 • 3. Shaki 2010. március 05. 12:32
  „ooooo 2010.03.05. 11:46

  Milyen szarkeverésről beszélsz, már ha beszédnek nevezhető? Tán meghalt az apa? Mert csak kizárólag ez lehetne a mentség!
  Elmondom, én nem lennék arra képes, mint Levente édesanyja. Még úgy sem, hogy a férjem mellettem van! És hiszem, hogy mindig születnek Teréz anyák, sok van benne belőle! Kitartás és sok sikert mindenhez, amit el szeretne érni!”
 • 2. ooooo 2010. március 05. 11:46
  „jucuska!

  ismered a család történetét????
  mert ahogy itt előadod magad szerintem AZT HISZED!!! ...pedig nem, úgyhogy .......!
  AZ IDIÓTA TALÁLGATÁSAITOKRA pedig ne alapozzatok!
  ha segíteni nem tudsz, legalább a szart ne keverd! KÖSZI!”
 • 1. jucuska40 2010. március 05. 10:45
  „Örülünk az anyuka telefonszámának mert kollégák tanácstalanok voltak ez ügyben...mivel apuka elhagyta a családját(nyilvános oldalakon más családdal látható boldogan képeken) így nemtudták merre adják a pénzt és a segitséget, és beszélgettek róka hogy azért nem adnak ,hogy apuka vállalkozását gyarapítsák! Igy továbbítom a telefonszámot% Erőt kitartást és rengeteg szép napot kívánok Gabrialla!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül az út Ágfalva és Somfalva között

Hamarosan aszfaltos út köti össze Ágfalvát és az ausztriai Somfalvát (Schattendorf). A munkálatok… Tovább olvasom