Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Bölcsőde nyílik a kisvárosban

Fertőszentmiklós - Rendkívüli testületi ülésen döntöttek arról, hogy szeptembertől bölcsőde nyílik Fertőszentmiklóson. A szomszédos városban, Fertődön is tervezték, de a képviselő-testület nem szavazta meg az intézmény létesítését.
Megyénk legfiatalabb városában nagy igény volt már egy bölcsőde létrehozására. Az előkészületekről lapunkban többször is beszámoltunk, arra azonban kevesen gondolhattak, hogy mindez már idén szeptembertől valóság lesz.

– Azt látom, hogy hozzám hasonlóan sok olyan anyuka van, akik szeretnének visszamenni dolgozni, folytatni a munkájukat – mesélte lapunknak Németh Beáta. – Nekik nagy segítség mindez. Örülök a lehetőségnek és az is megnyugtató számomra, hogy Lili kislányom jó kezekbe, közösségbe kerülhet.

Fülöp Gyuláné, az óvoda vezetőhelyettese azt mondja, a tárgyi és személyi feltételek adottak, így szeptembertől megfelelő körülmények fogadják a kisgyermekeket. A bölcsődei csoport a Rákóczi utcai óvodában lesz. – Az elképzelések szerint a bölcsőde a későbbiekben térségi központ is lehet. A környező falvakban élő anyukák is érdeklődnek.

A polgármester, Horváth Tibor szerint a városi lét életfeltételeihez a bölcsőde is hozzátartozik. Az intézmény működési engedélyét az ÁNTSZ is megadta. – A tizenhárom gyermeket befogadó bölcsőde fenntartásához az állam az oda járó gyermekek után normatívát fizet – említette a városvezető. – Ez persze messze nem fedezi a működési költségeket.

Úgy véljük, erre a célra megéri áldozni, hiszen így helyben maradhatnak
a fiatalok, csökken a vidéken élők hátránya a nagyvárosokkal szemben.

A szomszédos városban, Fertődön is lenne igény egy bölcsődei csoport létrehozására. Azonban a legutóbbi képviselő-testületi ülésen arról határoztak, hogy nem támogatják az önkormányzati bölcsőde létrehozását. Így most családi bölcsőde létrehozásával oldják meg a kicsik elhelyezését.

Olvasóink írták

 • 4. zotyo 2009. április 07. 18:45
  „Több választáson győzedelmeskedett és keresztény!”
 • 3. Intel 2009. április 06. 22:01
  „Talán ha Fertőd városát nem érdek képviselők irányítanák, akkor a város fejlődhetne!

  Ma már Fertőszentmiklós 20évvel van Fertőd előtt!”
 • 2. Ádi 2009. április 05. 23:48
  „Szégyen gyalázat hogy Fertődön leszavazták a bölcsöde működését,nekünk fizetős kell!!!!Persze mert a képviselők egy részének köze van az ÓÓÓÓÓVlak-családi központhoz!!! Kinek lesz itt pénze 30-40000 ft.ja erre.Nem beszélve hogy 50000 Ft. emelték a sírhelyeket az emberek tudta nélkül akarták megoldani.Példát vehetnének F.Szentmiklósrol.Gratulálok a F.Szentmiklós Vezetéséhez.További munkájukhoz sok sikert!!! -”
 • 1. Intel 2009. április 05. 12:21
  „Fertődön pofátlan város vezetés folyik!
  Eddig a sírhelyeket 3000ft-ért lehetett megváltani!
  Majd egy Önkormányzati határozat következtében, titokban 50.000Ft-ra emelték!
  Akik tűz közelben voltak azok gyorsan megváltották, majd sokan hoppon maradtak....
  Aki pontosan tudja mi történt írja meg kérem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivágott fa

Előző este még megvolt, reggelre már arra ébredtek, hogy kivágtak egy méretes fát a soproni Mikoviny… Tovább olvasom