Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Biztosított az iskola működése

A elfogadott fertőendrédi településrendezési terv alapján földterületet vásárol az önkormányzat.
A hét elején elfogadott fertőendrédi településrendezési terv alapján földterületet vásárol az önkormányzat, amelyen húsz ingatlant lehet kialakítani, a tervek szerint még ebben az évben. Éppen ezért a hivatalban már keresik a hitelfelvétel lehetőségét. Előzetesen mintegy húszmillió forinttal számolnak.

Az összközművesített telkeket önköltségi áron fogják továbbértékesíteni.
– Az önkormányzatnak jelenleg nincs saját tulajdonú földterülete, azonban többen is érdeklődtek már, hogy miként költözhetnének a településre – mondta el érdeklődésünkre Rádler István, a 640 lakosú település polgármestere. – További tervünk még erre az évre, hogy lefedetjük a temetőben a ravatalozó előterét.

A polgármester hozzátette még, az általános iskolában biztosan elindul szeptemberben is az oktatás, fenntartása a továbbiakban is biztosított. Igaz, a szükséges 110–120 helyett csak 98 tanulója van a településnek, de az önkormányzat 3–4 millió forinttal kiegészíti az intézmény 24 milliós költségvetését. Így teremtve meg a zavartalan működés feltételét. – Örömteli hír, hogy szeptemberben már húsz óvodásunk lesz – folytatta Rádler István. – Ez reményt ad arra, hogy a későbbiekben biztossá válik az iskola működése. A gyermeklétszám tovább emelkedhet majd az új lakók beköltözése után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a napraforgóügy csalóját

Németországban fogták el Faller Ákost, a győri székhelyű Lamterra Bt. tulajdonosát, aki ellen a megyei rendőr-főkapitányság csalás és sikkasztás alapos gyanúja miatt adott ki nemzetközi körözést. A német hatóságok hozzájárultak Faller Ákos kiadatásához, akit a megyei rendőr-főkapitányság által kiadott nemzetközi körözés alapján fogtak el. Tovább olvasom