Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Biztonságosan közlekedni egy életúton

Gyerekeknek indított kampányt a biztonságos közlekedésről az autóklub. Sopronban csökkent a balesetek – köztük a halálos kimenetelűek – száma.

Egy speciális mobil egységgel járja az országot a Magyar Autóklub, melynek segítségével a közlekedésbiztonságra hívják fel a figyelmet. – Az autóklub évek óta jelentős erőfeszítéseket tesz a balesetek számának csökkentése érdekében – mondta el Kőszegi Sándor, az autóklub vezető koordinátora. – Ezt a célt szolgálta az 1999-ben Budapesten igen jelentős beruházással létrehozott, Közlekedésbiztonsági és Oktatási Parkja, melyhez hasonló érkezett most Sopronba is. Ezen kívül elindult egy programunk is, mely tartalmazza a közlekedő ember egy életúton keresztül történő oktatását, továbbképzését.

Az autóklub közlekedés-biztonsági egysége november 1-ig próbálható ki a Tesco parkolójában. Fotó: Magasi
Az autóklub közlekedés-biztonsági egysége november 1-ig próbálható ki a Tesco parkolójában. Fotó: Magasi

Farkas Gábor soproni rendőrkapitánytól megtudtuk, jelentősen csökkentek Sopronban és vonzáskörzetében a balesetek az utóbbi kilenc hónapban. A kapitány úgy látja, a kedvező statisztikában közre játszanak a rendszeres és szigorú közúti ellenőrzések, gyorshajtók és ittas vezetők bírságolása. A tavalyi 15-tel szemben idén „mindössze" 3 halálos baleset történt a kilenc hónap alatt.

Olvasóink írták

  • 1. egysoproni_ 2009. október 20. 19:09
    „Vajon az nem számít halálos kimenetelű balesetnek amikor a kórházban hal meg az illető a balesetből kifolyólag? Csak az számít halálos kimenetüleg ami halál ott a helyszínen követezik be?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MDF: Biztonságosabb közlekedést!

Jó kezdeményezésnek tartjuk az ORFK táblavadász programját, mert Sopronban is fontos a biztonságos… Tovább olvasom