Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Bizonytalan a volt laktanyák sorsa

A határőrség idén tavasszal árverés útján értékesítené az évek óta üresen álló sopronkövesdi őrsöt.
Térségünkben a használaton kívüli határőrségi épületek sorsa jelenleg is bizonytalan. Hosszú évek óta rontják a települések látképét. Ha sok minden nem is, az elmúlt időszakban néhány fejlemény azért történt az ügyükben. A változásokról Kovács István alezredes, a Győri Határőr Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese számolt be lapunknak.

– A soproni újhermesi laktanya értéke a legutóbbi ingatlanbecslések szerint több mint 40 millió forint – tudtuk meg Kovács Istvántól. – Az ingatlan nincs per alatt, mégis nehezen megy az eladása, mivel az természetvédelmi területen található. Az értékesítés ilyen esetben csak azonos természetvédelmi értékű csereingatlan felajánlásával valósítható meg. Ez pedig azért nehéz, mert kevés magánszemély rendelkezik természetvédelmi területtel.

Pozitív fejlemény viszont, hogy az egykori balfi laktanyakomplexum egy részét – 454 négyzetméteres területet – 2006 őszén kormányhatározat alapján térítésmentesen megkapta a soproni önkormányzat. Az ügyben azonban még lehetnek meglepetések, hiszen a balfi ingatlan per alatt áll. Ugyanúgy, mint a Bécsi úti. Ez utóbbi értékesítése éppen ezért jelenleg szóba sem jöhet. Mint arról már többször beszámoltunk, a kilencvenes évek közepén a határőrség egy budapesti vállalkozásnak nem az előírásoknak megfelelően adta el a Bécsi úti és a sopron-balfi laktanyáit. A minisztérium ezért visszalépett. Az ügyben eddig egy jogerős döntés született. Ezt azonban a minisztérium megfellebbezte, ugyanis a tulajdonos a bírósági döntés ellenére sem adta át a tulajdoni jogokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes lehet az internethasználat

A fiatalokat érintő veszélyekre hívta fel a figyelmet az Insafe, a biztonságos internetezést propagáló nemzetközi szervezet. Felméréséből kiderült, a gyerekekre és serdülőkre komolyabb veszélyek leselkednek a világhálón, mint azt korábban gondolták. Az utóbbi időben megszaporodott a gyerekeket ért atrocitások száma. Tovább olvasom