Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Bizonytalan a sorsa a médiaközpontnak

Még igazán lendületbe se jött a Liszt-központban kialakított médiaközpont, máris bizonytalanná vált a helyzete.
A Kisalföld úgy értesült, kilencmillió forintra bünteti a Közbeszerzések Tanácsa a soproni önkormányzatot, mert szabálytalannak ítélte meg a médiaközpont működtetésére kiírt, úgynevezett hirdetmény nélküli közbeszerzési eljárást. A Közbeszerzések Tanácsa Közbeszerzési Döntőbizottságának elnöke által hivatalból kezdeményezett jogorvoslati eljárás már javában tartott, amikor az önkormányzat közbeszerzési bizottsága szeptember 28-án aláírta a szerződést, amelynek 74 millió forint a tartalma, vagyis ennyi támogatást ad a médiaközpontnak az önkormányzat.

Ennek értelmében az MTV regionális stúdióját – amelynek műsorait a televízió rendeli meg –, valamint a helyi Pulzus Televíziót, egy rádiót, egy írott és (tervezett) internetes újságot működtet a nyertes Pannon-Sopron Kft., amelynek egyébként kisebbségi tulajdonosa az önkormányzat. A helyzet tehát jelenleg az, hogy az önkormányzatnak minden bizonnyal ki kell fizetnie a büntetést – erről információink szerint még nem kaptak hivatalos értesítést –, ugyanakkor életbe lépett a szerződés.

Kérdés persze, hogy az új városvezetésnek milyen elképzelései vannak a médiaközponttal kapcsolatban. Biztosat egyelőre nem lehet tudni, csak azt, hogy vizsgálják a közbeszerzési eljárást: ki hibázott, ha hibázott, s ki(k) a felelős(ek) azért, hogy a városnak milliókat kell a büntetés miatt kifizetnie. Egy másik eljárás során vizsgálják meg a szerződés konkrét tartalmát, s ezt követően döntenek arról, mi legyen a médiaközpont sorsa, a jelenlegi keretek között működjön-e tovább vagy átalakítják szervezetét, netán megszüntetik.

A médiacentrumot a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia-központban alakították ki, a valamikori kisszínházból és az ötödik emeleti szekciótermekből, mintegy 600 négyzetméteren. A Pannon-Sopron Kft. bérli a helyiségeket havi bruttó 450 ezer forint plusz rezsiköltségért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószerfogás: 14 fiatal ellen indult büntetőeljárás

Marihuánás cigaretta alapanyagából mintegy kilónyit foglaltak le a rendőrök Sopronban és Fertődön. Tovább olvasom