Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Biomassza-erőmű épül Cinfalván

A burgenlandi Cinfalván (Siegendorf) tervezett biomassza-erőműben a környék fahulladékából nyernének energiát.
A 8 millió eurós beruházás 2007-re valósul meg.

Ausztriában egyre nagyobb teret nyer az alternatív energia. A burgenlandi Cinfalván az ipari parkban, az egykori cukorgyár helyén biomassza-erőmű épül, ahol a környék fűrészüzemeiben és erdőiben keletkező fahulladékból állítanak elő energiát.

Az erőmű 2007-re épül fel és évente 24 ezer tonna fahulladékot használnak fel benne energiatermelésre. A hulladékból először biogázt állítanak elő, majd ebből hőenergiát.

A erőmű nyolcmillió euróba kerül, az átlagos teljesítménye 2,1 megawatt lesz, ebből 1,9 megawattot a környező távhőhálózatok kapnak meg – mondta el a létesítményt építő és üzemeltető Begas igazgatósági tagja, Reinhard Schweifer. – Az erőmű nagyban hozzájárul majd a fahulladékok környezetbarát megsemmisítéséhez. Ezentúl nem kell elégetni, hanem környezetbarát módon lehet tőle „megszabadulni".
Az erőműnek helyet adó Cinfalva polgármestere, Gerhard Steier reményei szerint amellett, hogy új munkahelyek jönnek létre, olyan hulladékot lehet környezetbarát módon hasznosítani, amelyet eddig csak eltüzelni lehetett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több a gyorsított eljárás Sopronban

Szombathelyi hajléktalan Sopronban elkövetett bűncselekménye volt a helyi rendőrkapitányság… Tovább olvasom