Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Bindes atya Hegykő díszpolgára lett

Hegykő - Bindes Ferenc plébános ötven évvel ezelőtt az új-, majd tegnap az aranymiséjét is szülőfalujában, Hegykőn tarthatta meg. A település díszpolgári címet adományozott a plébánosnak.
A hegykői templom védőszentjének, Szent Mihálynak napján tegnap Bindes Ferenc plébános misézett. Az 1934-ben született tiszteletesnek ez volt egyben az aranymiséje is. Ötven évvel ezelőtt, 1958 júniusában az első önálló istentiszteletét is itt celebrálhatta.

A szentségimádás végén Bindes atya Szigethi István polgármestertől a Hegykő díszpolgára kitüntető címet vehette át. Az elismerés meglepetésként érte a plébánost, aki meghatódva és nagy örömmel fogadta faluja kitüntetését. Az atyát köszöntötte még a helyi egyházközség vezetősége, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének képviselője, valamint a Bolla Géza Vegyeskar.

Szigethi István (b) polgármester adta át a díszpolgári címet a meghatódott Bindes atyának. Fotó: P. H. L.
Szigethi István (b) polgármester adta át a díszpolgári címet a meghatódott Bindes atyának. Fotó: P. H. L.

A településen mindig is fontosnak tartották a keresztény hitet. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a múlt évszázad közepétől fogva nem volt olyan esztendő, hogy ne lett volna hegykői papnövendék.
Bindes Ferenc idén augusztusban vonult nyugdíjba. Jelenleg Piliscsabán, az Egyházközségi Nővérek Társaságának kolostorában él. Az atya azonban igen mozgalmas és tartalmas papi szolgálatot tudhat maga mögött. A soproni Szent György-plébánián eltöltött tizenhét év alatt tizenöt kispap és szerzetes pályáját indította el. Huszonöt civil szervezetben látott, lát el ma is hitéleti feladatokat.

Olvasóink írták

 • 4. dezsőke 2008. szeptember 30. 11:15
  „Ha van ember, aki ezt a kitüntetést megérdemli, az Bindes Ferenc plébános úr. Gratulálok és hosszú, szép életet kívánok neki.”
 • 3. c1 2008. szeptember 29. 18:12
  „Gratula!
  Jó egészséget és remélem sokat fogunk még Önröl hallani.”
 • 2. Care Magister ! 2008. szeptember 29. 09:47
  „Hosszú életet és jó egészséget kivánunk a további tevékenységéhez.”
 • 1. vidéki ember 2008. szeptember 29. 07:26
  „Gratulálunk a kitüntetéshez.Ő igazán megérdemli a DISZPOLGÁRI címet.Nagyon sokat fáradozott, az egyházhoz sok hívöt vonzott. Emberbáráti és gyermekek iránti igaz szeretetéről híres,melyet nagyon köszönünk.TOVÁBBI JÓ EGÉSZSÉGET ÉS BOLDOG ÉVEKET KÍVÁNUNK.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A régió turizmusáért adtak át díjakat

Sopron–Sárvár - A sárvári Nádasdy-vár dísztermében adták át pénteken „A régió… Tovább olvasom