Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Biczi: újabb pofon Sopronnak!

Sopron polgármestere egy szót sem szól arról, miről a diákok az utcára vonultak, pedig maga is oktat, oktatott az egyetemen - közölte Biczi László (MSZP).

Sopron eddig diákváros, egyetemváros volt. A város diáksága számos esetben Sopron történetében is jelentős szerepet játszott - mondta el csütörtöki sajtótájékoztatóján Biczi László, az MSZP soproni csoportjának elnökhelyettese.

Országszerte megmozdulások vannak, a botrányos kormányzati intézkedések, elsősorban a tandíj kiterjesztése ellen. Fiatalok és családjaik jövőjét, reményeit teszi tönkre a fideszes kormányzat.
Mindennek ellenére Sopron polgármestere egy szót sem szól, pedig maga is oktat, oktatott az egyetemen. Sajnos, úgy tűnik, számára fontosabb a párthűség, mint a magyar fiatalok jövője. A polgármesterünk, még az egyetemisták kérdéseire sem válaszolt - tette hozzá a politikus.

Megkérdezzük hát mi is:

- Hogyan vélekedik Fodor Tamás egyetemi oktatóként a mostani kormányzati döntésekről?

- Mi a véleménye a rektori konferencia elnökségének állásfoglalásáról, amiben a rektorok elutasítják ezt a fajta brutális lépést?

- Mi a véleménye a Fidesz oktatáspolitikusának, Pokorni Zoltánnak a megnyilatkozásáról, aki szintén brutálisnak és hibásnak ítéli a mostani kormányzati intézkedéseket?

- Mit gondol arról, hogy néhány éve még népszavazást kezdeményeztek a tandíj ellen, ma pedig az akkori elképzelések többszörösét hárítják a diákokra, ezzel a legjobb esetben is eladósítva őket?

Ami most folyik a Fidesz részéről, az az oktatás lerombolása. A helyzet azonban még rosszabb! Nem csak a felsőoktatást teszik tönkre, de az általános és középiskolák államosítása is teljes kudarc - emelte ki Biczi László.

A Fidesz mostani kormányzása a legrosszabb a rendszerváltás óta eltelt 23 évből! Ez így nem mehet sokáig, itt változásra van szükség! - zárta szavait a politikus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgalomból kitiltott járművel közlekedett egy autós Sopronban

A Suzuki Swift vezetőjét Sopronban igazoltatták a járőrök. Az autó műszaki érvényessége - a hátsó… Tovább olvasom